Šport
21 ogledov

Zlomljene palice in zadnje mesto

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so se že pred tedni sprijaznili, da bodo kot zadnjeuvrščeno moštvo Lige Ebel zadnji vlak za končnico lovili februarja, ko se bodo skušali s serijo zmag prebiti med najboljšo osmerico.

Tudi na sinočnjem dvoboju v domačem Tivoliju proti Beljačanom zmaji niso razočarali, a so bili kot že tolikokrat v tej sezoni malce prekratki za zmago. Po golu Matica Podlipnika za 1:1 so gostje iz Beljaka pobegnili na 1:3, žarek upanja za domačine, ki so se jim palice lomile že ob vsakem močnejšem zamahu, pa je posvetil ob zadetku kapetana Aleša Mušiča v 57. minuti. Igra brez vratarja v zadnji minuti ni obrodila sadov, saj so hokejisti VSV hitro zadeli v prazno mrežo za končnih 2:4 in s tem razblinili vse dvome o zmagovalcu. 

Odločilen bo februar

"Ponovno smo bili blizu, vendar nam ni uspelo. V zadnji tretjini smo skušali nadoknaditi zaostanek in po mojem zadetku prišli do možnosti za izenačenje, vendar nam s šestimi igralci v polju ni uspelo zadeti. Iz tega poraza moramo izvleči določene pozitivne zadeve, saj nas najpomembnejše tekme šele čakajo," je tekmo pokomentiral Mušič.

Podobnega mnenja je bil tudi napadalec Žiga Pešut: "Nismo igrali slabo, a smo bili za las prekratki. Dobro smo se upirali gostom in imeli nekaj priložnosti, da bi preobrnili rezultat v svojo prid. Tokrat sreča ni bila na naši strani. Zavedamo se, da se bo o uvrstitvi v končnico odločalo na februarskih tekmah in nekako se že pripravljamo na to, kljub temu pa moramo tudi zadnje tekme rednega dela odigrati na polno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.