Šport
22 ogledov

Zmaga in novi Čeh na Jesenicah

prvaki Acroni Jesenice Nik Rovan
Jeseniški hokejisti so v sredo v šesti pripravljalni tekmi premagali celovški KAC, v prihodnje pa bo za železarje nastopal novi češki branilec.

Petindvajsetletni češki branilec Martin Tuma, ki se je rodil v mestu Most na Češkem, je z Acroni Jesenicami podpisal pogodbo za eno sezono, kljub svojim še ne 26 letom pa ima za seboj že precej bogato kariero. V mladinskih selekcijah je nastopal za moštvo Litvinov, nato ga je pot vodila preko Atlantika, kjer je igral v ligah OHL (118 nastopov), ECHL (80) in AHL (40) štiri sezone. V sezoni 2007/08 se je vrnil v domovino, k moštvu Litvinov, leto kasneje je igral za moštvo Slovan Usteči Levi, zadnji dve sezoni pa je branil barve Čeških Budejovic in zbral nekaj nastopov za moštvi Tabor in Pisek. 194 centimetrov visok in 94 kilogramov težak branilec bo na Jesenice prispel v petek popoldne in bo morda na tekmi proti madžarski Sapi tudi že prvič zaigral v dresu železarjev.  

Sicer pa so se Jeseničani v sredo na šesti pripravljalni tekmi pomerili s KAC-em in doma slavili z 2:1. "Fante moram za borbenost pohvaliti, seveda tudi za končni rezultat. Tudi KAC me je nekoliko presenetil v primerjavi z lansko sezono, saj so letos precej hitrejši, imajo veliko izkušenih igralcev, predvsem pa fizično močnejših kot mi. Pred našimi vrati se trenutno še ne kosamo dobro s tekmeci, zato je treba obrambo okrepiti. Nocoj smo imeli tudi nekaj sreče, toda ko se boriš, ko si dovolj motiviran, se ti sreča nasmehne, vsekakor pa ne smem pozabiti na našega vratarja Michala Fikrta, ki je odličen. Sicer sem z do zdaj odigranimi tekmami zelo zadovoljen, mladi igralci so željni dokazovanja in tudi tujci dajejo svoj delež k tem rezultatom. Toda še vedno poudarjam, da je treba okrepiti obrambo," je povedal trener Heikki Mälkiä.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.