Šport
38 ogledov

Zmaga Nemcu, Penko šesti

Jonas Bokeloh EPA
Nemški kolesar Jonas Bokeloh je danes na cestni dirki mladincev na svetovnem prvenstvu v Španiji osvojil naslov prvaka.

Osemnajstletni Bokeloh je bil najhitrejši v skupinskem ciljnem sprintu 127,4 kilometra dolge dirke. Odlično je kolesaril tudi mladi Slovenec Izidor Penko, ki je ciljno črto prečkal v času zmagovalca na šestem mestu. Pred Penkom so končali še Rus Aleksandr Kulikovskij na drugem mestu, Nizozemec Peter Lenderink na tretjem, četrti je bil Italijan Edoardo Affini, peti pa Danec Magnus Klaris.

Penko je že po kronometru dejal, da bo na cestni dirki vozil na vso moč. "Zbudil sem se v pričakovanju, da bo dirka težka in bo treba dati vse od sebe. In bilo je tako, a vseeno sem ohranil mirne živce. Zadnji mesec, dva sem dokazal, da se lahko merim z najboljšimi, in ti uspehi so mi vlivali samozavest," je po uspešnem nastopu dejal Penko.

"Tudi z reprezentančnimi kolegi in njihovo pomočjo sem zelo zadovoljen, opravili so odlično delo. Na žalost mi je kolajna ušla za nekaj mest. Mislim, da če bi bila proga malo bolj zahtevna, bi lahko govorili o kolajni, a pustimo to. Tudi s šestim mestom sem zelo zadovoljen," je še dejal današnji junak slovenskega tabora.

Od Slovencev so na današnji dirki nastopili še Žan Jerkič (+ 4:32), ki je bil 62., Gorazd Per in Matic Veber (oba + 9:56) sta zasedla 89. oziroma 90. mesto, Luka Čotar in Jon Božič pa sta odstopila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.