Šport
11 ogledov

Zmagi za ZDA in Avstralijo

Megan Shauhnessy je v uvodnem dvoboju Hopmanovega pokala uspešno zamenjala Seren Žurnal24 main
Prvi dan teniškega tekmovanja za Hopmanov pokal v avstralskem Perthu sta se zmag v skupini B veselili ekipi ZDA in Avstralije. Američani so z 2:1 ugnali Indijo, Avstralci pa z enakim izidom Češko.
 

Hopmanov pokal, skupina B

ZDA : Indija 2:1
Češka : Avstralija 1:2

V Perthu, v Avstraliji, se je začelo tekmovanje teniških reprezentanc za Hopmanov pokal, ki od leta 1989 poteka v spomin na legendarnega avstralskega teniškega igralca Harryja Hopmana. Turnir je otvoril dvoboj v skupini B med ZDA in Indijo, ki sta ga Američana dobila z rezultatom 2:1. Prvo ameriško točko je prispevala Meghann Shaughnessy, ki je v uvodnem dvoboju turnija zamenjala oboleno Sereno Williams. Premagala je Sanio Mirzo s 6:3, 4:6 in 6:3. Zmagovito točko je veliko lažje, v dobri uri igre, priigral Mardy Fish, ki je bil boljši od Rohanna Bopanna s 6:2 in 6:4. Obračun dvojic je bil zgolj še za uigravanje v novo teniško sezono in sta ga dobila Indijca z 6:4 in 6:4.

Po zadnjih podatkih bo Williamsova v Avstralijo prispela še pred drugim dvobojem. "Povabilo k sodelovanju sem prejela pred nekaj dnevi,“ priznava Shaughnessyjeva, ki se je kar pošteno namučila z Mirzo: "Počutim se, kot da bi imela že kar nekaj obračunov za sabo in ne le enega. To je bil dober trening pred začetkom sezone.“ Američanka bo namreč prihodnji teden zaigrala na prvem WTA turnirju nove sezone.

V drugem sobotnem obračunu skupine B Hopmanovega pokala igrata Češka (Tomas Berdych in Lucie Safarova) in Avstralija (Peter Luczak in Alicia Molik). Ženski dvoboj je z rezultatom 7:6 in 6:2 dobila Molikova, v moškem pa je Berdych z rezultatom 7:6 in 6:4 premagal Luzcaka. O zmagovalcu je odločal dvoboj mešenih dvojic. Odločilno točko sta si priigrala Molikova in Luczak, ki sta proti češkima tekmecema slavila s 7:5 in 6:3. V nedeljo se bosta v sklopu skupine A zoperstavili Srbija in Tajvan ter Francija in Argentina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.