Šport
13 ogledov

Zmaji do točke na domačem ledu

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 17. kola lige Ebel po kazenskih strelih izgubili z Dornbirnom s 3:4 (1:1, 2:2, 0:0; 0:1).

V obračunu ekip z dna lestvice sta se v Tivoliju pomerila predzadnji Dornbirn in zadnja Telemach Olimpija, po številnih zadetkih v prvem delu tekme pa je domača ekipa na koncu iztržila točko po kazenskih strelih, kar pomeni, da so zmaji ostali brez četrte zmage v sezoni, za današnjim tekmecem pa zdaj zaostajajo še točko več.

Prvo tekmo na domačem ledu je Dornbirn dobil s 3:2, tudi današnjo pa je bolje začel. Že v peti minuti je moral Andy Chiodo po plošček v mrežo, nadaljevanje pa je bilo potem le boljše. Po podaji Gala Korena je sredi tretjine natančno meril Jure Sotlar in vratar Dornbirna Nathan Lawson je prvič klonil. Pritisk domačih je prinesel še nekaj priložnosti, Koren je zadel tudi okvir vrat, ostalo pa je pri izidu 1:1.

Že v 22. minuti pa so gostje povedli, napake in nezbranost pri domačih pa so botrovali še tretjemu zadetku. V 26. minuti je bilo 1:3, Dornbirnu pa vseeno ni uspelo zadati zmajem dokončnega udarca. Počasi so se zeleno-beli pobrali, gol priključka je dosegel Sotlar - zadel je z igralcem več, kar je za slovenskega predstavnika v tem tekmovanju sicer precej redek pojav. A zmaji se niso zadovoljili le z znižanjem, minuto pred koncem so še enkrat izenačili, vratar je plošček po strelu Kyla Medveca le odbil, Hunter Bishop pa je bil na pravem mestu pred golom.

V zadnjem delu je bila igra precej izenačena, novo priložnost za zmagoviti zadetek pa so imeli domači štiri minute pred koncem ob novi številčni prednosti. A gola ni bilo, čeprav je plošček po enem od strelov končal v okviru vrat. Novo priložnost je Dornbirn ponudil s še eno izključitvijo tri minute pred zaključkom rednega in spet je sledilo obleganje vrat tekmecev, toda kljub nekaj dobrim poskusom odločilnega zadetka ni bilo.

Podaljšek ni spremenil ničesar, pri kazenskih strelih pa so bili uspešnejši gostje. Vsi domači strelci so zatajili, tako Sotlar, ki je v rednem delu zadel dvakrat, kot Tom Zanoški in Žiga Pešut, na drugi strani pa je nekdanji zmaj Chris D'Alvise zapečatil usodo domačih.

Lestvica:
1. Vienna Capitals 28 (+1)
2. Red Bull Salzburg 25
3. Graz 99ers 24
4. Orli Znojmo 20
5. Black Wings Linz 20 (-1)
6. Fehervar 20
7. VSV Beljak 17 (+1)
8. Bolzano 17
9. Innsbruck 15 (+1)
10. KAC Celovec 14 (-1)
11. Dornbirn 11 (+1)
12. Telemach Olimpija 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.