Šport
57 ogledov

Cvetek: "Pak se nam noče odbiti na palico"

Fabian Dahlem Saša Despot
V nedeljskem dvoboju proti vodilnim Vienna Capitalsom so hokejisti Telemach Olimpije prikazali bojevito predstavo, a po porazu (1:2) še trinajstič v letošnji sezoni ostali praznih rok.

"Po mojem mnenju smo bili v prvi tretjini dokaj enakovredni, predvsem v drugi tretjini pa je prišla do izraza kakovostna razlika med obema ekipa. Gostje so napadali, a je naš golman uspel zaustaviti njihove strele. V zadnjem delu tekme smo precej časa igrali z igralcem več, vendar pa bomo morali ta element igre očitno še potrenirati," je ključne dogodke sinočnjega obračuna v Hali Tivoli opisal ljubljanski branilec Igor Cvetek.

Ljubljančani se niso ustrašili vodilnih Dunajčanov, temveč so si z angažirano igro v prvih desetih minutah priigrali nekaj lepih priložnosti. Sledil je krajši padec koncentracije, ki so ga izkušeni gostje kaznovali z dvema zadetkoma, pred koncem prve tretjine pa je za nov zagon v domači zasedbi z zadetkom poskrbel napadalec Hunter Bishop. Druga tretjina je minila ob očitni premoči gostov iz avstrijske prestolnice, v zadnjih dvajstetih minutah pa je bila igra ponovno precej izenačena, a je izenačenje domačinov preprečila vratnica. 

Želijo si kanček sreče

"Nismo izkoristili naših priložnosti in si bi zaslužili vsaj točko. Mogoče imamo tudi malce smole, saj se nam pak nikakor noče odbiti na palico," je dodal Cvetek, medtem ko je ljubljanski strateg Fabian Dahlem priznal, da je zmagalo izkušenejše moštvo: "Vseh šestdeset minut smo se borili na vso moč, a na žalost v prvi tretjini za hip popustili. Na koncu so odločale malenkosti, ki so se obrnile v prid gostov. Kljub vsemu ne smemo biti razočarani, saj napredujemo iz tekme v tekmo."

"Dobro igramo z igralcem več"

Trener zadnjeuvrščene zasedbe razširjenega avstrijskega prvenstva je tudi ob porazu našel nekaj pozitivnih stvari: "Vrnili smo se po zaostanku in imeli v zadnji tretjini več priložnosti. Čeprav morda ne izgleda tako, smo dobro igrali z igralcem več. Gledalci so lahko ponosni na to ekipo, ki si bo ob reprezentančnem premoru privoščila nekaj počitka. Igralci so zelo utrujeni, saj morajo dati na vsaki tekmi svoj maksimum, medtem ko lahko nekatere boljše ekipe precej več kalkulirajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.