Šport
18 ogledov

Zmaji v Gradcu za gol prekratki

hokej Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v Gradcu tesno klonili (5:4), popoln povratek po visokem zaostanku so jim preprečili tudi sodniki. Zmaji ostajajo brez točke v gosteh.

Ljubljanski hokejisti so po slabi domači predstavi, ko so proti eni najboljših ekip lige Linzu izgubili z 1:8, tokrat odšli na gostovanje h klubu, kjer je pomočnik trenerja nekdanji strateg zmajev Ivo Jan, v kadrovsko spremenjeni podobi. Zaradi poškodb in bolezni so manjkali Igor Cvetek, Miha Pesjak, Ivan Šijan in vratar Andy Chiodo (branil je Aleš Sila), zato pa sta z novimi soigralci že bili novi pridobitvi, povratnik Andrej Hebar ter novinec Tom Zanoški. A čeprav so začetni zaostanek na koncu skoraj izničili, so tudi na novem gostovanju ostali brez prvih točk v sezoni s tujih ledenih ploskev.

Napaka v obrambi za vodstvo Gradca

Olimpija je začela disciplinirano, podobno kot na tekmi s Salzburgom. Domači niso imeli pričakovane premoči in pritiska, v sedmi minuti po prodoru Aljaža Uduča pa je domači vratar Danny Sabourin plošček ujel. Sledil pa je hladen tuš za goste, ko so domači povedli po njihovi napaki pred vrati, po prekršku pa so nato že po devetih sekundah izkoristili igralca več za 2:0. 

Za tretji gol Gradca so domači hokejisti poskrbeli s strelom z modre črte, zmaji so nato ujeli priključek z zadetkom Hunterja Bishopa, toda še pred koncem druge tretjine je bilo, znova po strelu z modre črte z leve strani, na semaforju že 4:1.

Domačim pomagali tudi sodniki

Na začetku zadnjega dela so domači povedli s 5:1 in takrat bržčas že pomislili, da je tekma dobljena. Gostje pa se niso predali, Bishop je še z enim golom dal krila soigralcem. David Planko je znižal na 3:5, Gregor Koblar že na 4:5 , ko pa je zmedo domačih skorajda izkoristil še Žiga Pešut, je domači trener vzel minuto odmora.

V zadnjih minutah so Gradčani nekoliko lažje zadihali, ko je Koblar dobil kazen 2 + 10 minut, sledila pa je za goste sporna sodniška odločitev, ker naleta dveh igralcev na vratarja Silo sodniki niso ocenili za prekršek. Ljubljančani so do ugodnejšega izida skušali priti še brez vratarja, a je ostalo pri minimalnem porazu.

Liga Ebel, 12. kolo:

Graz 99ers : Telemach Olimpija 5:4 (2:0, 2:1, 1:3)
Latendresse 13., Jyrkkio 14., Kelly 32., Lassen 40., Scofield 42.; Bishop 34., 44., Planko 48., Koblar 51.

Black Wings Linz : Orli Znojmo 6:3 (1:2, 3:1, 2:0)
KAC Celovec : Bolzano 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Red Bull Salzburg : Sapa Fehervar 4:6 (1:1, 1:3, 2:2)
VSV Beljak : Vienna Capitals 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Innsbruck : Dornbirn 3:2 (1:0, 1:1, 0:1; 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.