Šport
60 ogledov

Zmaji naposled do zmage

Olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 34. kroga lige Ebel po kazenskih strelih premagali Bolzano z 2:1 (0:0, 0:1, 1:0; 1:0).

Bolzano je bil pred mesecem zadnji, ki so ga ljubljanski hokejisti premagali. Potem je sledila serija porazov, ki je na zadnji tekmi z Znojmom prišla že do številke 11, kar je neslavni klubski rekord zeleno-belih v tej konkurenci. Nov dvoboj z Južnotirolci je bil tako tudi nova priložnost za prekinitev slabega niza. Na koncu so tudi ponovili vajo z Bolzanom, tokrat po kazenskih strelih, in končali črn niz, preden bi dosegel številko 12.

Že po prejšnji tekmi je Tivoli zapustil Avstrijec Kristof Reinthaler, ki se bo za sezono in pol preselil v Gradec. Sta pa tokrat spet zaigrala dolgo poškodovana Andrej Tavželj in Matej Hočevar.

V uvodnem delu so gledalci, tokrat jih je bilo nekaj več kot na zadnjih tekmah, lahko videli solidno predstavo domačih, ki so imeli nekajminutna obdobja, ko so skušali premoč na ledu spremeniti v kakšen zadetek. Najbolj nevarna sta bila Anže Ropret in Aleš Mušič. A gostje so bili nevarni skorajda vsakič, ko so streljali na vrata domačih. Vratar Oliver Roy pa je bil razpoložen in prva tretjina pa se je končala brez golov.

Sredi tekme je Bolzano silovito pritisnil, tako da je imel Roy ogromno dela. Domači več minut sploh niso prišli iz svoje tretjine. Ob prvi priložnosti, ko so prišli pred vrata Jaroslava Hübla, pa ga je nevarno preizkusil Žiga Pešut, a gola ni bilo. Zadeli pa so gostje, ko je plošček končal v mreži tik ob vratnici. Do drugega odmora bi se lahko izid še spremenil, toda skoraj nemogoče sta s pol oziroma enega metra pred praznim golom zgrešila najprej Ropret, potem pa še Pešut.

Ko sodomači v 45. minuti nato prek Hočevarja vendarle zadeli v polno, se je pokazala možnost za preobrat. Bolzano je sicer še vedno prevladoval, priložnosti pa so imeli tudi zeleno-beli. Roy je reševal svojo ekipo, domači bi lahko z boljšim "power-playem" prišli do zmage, so pa dobili vsaj točko za neodločen izid po 60 minutah.

V dodatnem delu igre je Bolzano prevladoval, ni pa zadel. Najbližje je bil 32 sekund pred koncem; takrat je Gregor Koblar, ki je pred tem sam zapravil dve lepi priložnosti, napačno ustavljal tekmeca pri prodoru, kazenski strel pa je Roy Stephenu Savianu ubranil. Junak tekme je bil nazadnje Jure Sotlar, ki je zadel dva kazenska strela za Ljubljančane in poskrbel za slavje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.