Šport
18 ogledov

Zmaji želijo popraviti slab vtis

Alen Omić ABA
Po bolečem porazu s Krko čaka košarkarje Union Olimpije drevi (ob 20.00) domači dvoboj z zagrebško Cibono, ki na lestvici lige ABA Ljubljančanom diha za ovratnik.

Ljubljanska Olimpija je v trinajstih odigranih tekmah zabeležila osem zmag in pet porazov, Zagrebčani pa so doslej slavili sedemkrat, tako da bo nocojšnji dvoboj zelo pomemben za oba tekmeca. Ljubljančani, ki še vedno držijo četrto mesto, se želijo svojim navijačem oddolžiti za bledo predstavo v Novem mestu, kjer so jih domačini povsem nadigrali.

"Tekme si vrstijo v napornem ritmu. Cibona v Stožice prihaja po nekaj dobrih predstavah in zagotovo z željo po zmagi. Popraviti moramo napake z zadnje tekme, kjer smo zgrešili preveč odprtih metov, metali s slabih položajev in nismo se držali dogovora izpred tekme. Delovali smo popolnoma izgubljeno. Imamo priložnost, da popravimo slab vtis," se je nesrečne sobote še enkrat spomnil ljubljanski trener Aleš Pipan.

"Cibona igra dobro košarko"

"Zagrebčani so močan nasprotnik in pričakujemo zelo težko tekmo. V obrambi moramo odigrati agresivno in se bolj sprostiti v napadu. Koncentracija in želja po zmagi morata biti na najvišjem nivoju," opozarja Pipan.

Zmaji so bili v dolenjski prestolnici povsem neprepoznavni. Center Alen Omić, ki proti krkašem ni uspel uveljaviti svoje prednosti v višini, upa, da bo njegovo moštvo drevi zaigralo bistveno odločneje: "Popraviti moramo slab vtis iz tekme v Novem mestu, kjer smo odigrali zelo slabo. Cibona igra dobro košarko, imajo izkušene igralce in pred nami je težko srečanje. Zavedamo se pomembnosti tekme in dali bomo vse od sebe, da v Stožicah zmagamo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.