Šport
5 ogledov

"Želimo prekiniti negativno tradicijo"

Union Olimpija Krka liga ABA derbi dvorana Stožice Rupnik Kastrati SPS/ABA
Napetost pred jutrišnjim obračunom v košarkarski ligi ABA med Krko in Union Olimpijo se stopnjuje. Glede na prikazano v zadnjih tednih so tokrat na večnem derbiju v vlogi favorita Ljubljančani.

"Zelo pomembna bo koncentracija in upoštevanje navodil našega trenerja. Nenehno se spremljamo preko posnetkov, tako da se odlično poznamo. Dobro vemo od kod pretijo največje nevarnosti s strani Novomeščanov," je priprave na obračun v Novem mestu opisal organizator igre Union Olimpije Luka Rupnik.

Ljubljančani so med tednom v zadnjem krogu uvodnega dela EuroCupa visoko ugnali VEF Rigo, zmagovitega scenarija pa se Rupnik nadeja tudi v dolenjski prestolnici: "Strokovni štab nas bo zagotovo opozoril na njihove šibke točke, na nas igralcih pa je, da končno prekinemo to negativno tradicijo in v Novem mestu pridemo do zmage."

Novomeščani bodo nabrušeni

Trener zmajev Aleš Pipan je proti Latvijcem malce odpočil branilca Klemena Prepeliča, ki bo proti Krki pomemben adut zmajev. Ostrostrelec, ki v letošnji sezoni še ni ujel prave forme, pričakuje napet obračun: "Specifičnost lige ABA se kaže v tem, da vsako moštvo lahko premaga vsakega tekmeca, podobno kot je Zadar premagal Partizana. Po koncu EuroCupa se lahko povsem osredotočimo na te zadnje tekme v regionalni ligi do konca koledarskega leta.

Prepelič je izpostavil tudi pomen domačega parketa: "Po trenutni formi smo mi favoriti, vendar pa na takšnih derbijih pogosto odloča tudi prednost domačega terena. Trenutno smo morda v prednosti, saj igramo bolj kolektivno, vendar pa Krka proti nam vedno zaigra na polno moč. Moramo se osredotočiti na svojo igro in uveljaviti prednosti, po drugi strani pa moramo odpraviti slabosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.