Šport
15 ogledov

Pipan: "Kalkulacij ne bo"

Aleš Pipan Katarina Ponjavić
Košarkarji Uniona Olimpije bodo danes ob 18. uri igrali predzadnjo tekmo v prvem delu evropskega pokala. V Sankt Peterburgu se bodo pomerili z Zenitom, s katerim se potegujejo za tretje mesto v skupini D.

Cilj Ljubljančanov je zmaga oziroma poraz z manj kot petimi točkami razlike, kolikor je bilo na prvi tekmi v Stožicah (89:84). To bi pomenilo, da bi bili v primeru istega izkupička zeleno-beli pred Zenitom. Predzadnji krog sicer še ne bo dal končnega odgovora, saj naslednji teden sledi še domača tekma Uniona Olimpije z zadnjeuvrščeno Rigo ter gostovanje Zenita pri vodilnem Himkiju.

Nikolov in Salin še nista nared

"Obe ekipi sta si praktično že zagotovili napredovanje v drugi del, zato tekma odloča le o tretjem mestu v skupini D. Kaj nam tretje mesto prinaša, zaenkrat še ni jasno. Vsaj na papirju bi si lahko zagotovili nekoliko lažje nasprotnike v Last32. Pri nas kalkulacij ne bo. Obe ekipi imata težave s poškodbami. Odigrati moramo dobro v skoku in zaustaviti njihovo tranzicijsko igro v napadu. Zdravstveno stanje je podobno kot na zadnji tekmi v lige ABA - na pot ne gresta Nikolov in Salin, ki sta še poškodovana," pravi trener Aleš Pipan.

Na prvi tekmi v Stožicah 4. novembra sta imela odločilno vlogo igralca, ki ju ne bo v kadru Uniona Olimpije. Sasu Salin je dosegel 21 točk in imel kar 10 skokov, Mirza Begić pa jih je prispeval 17.

EuroCup (skupina D), 9. kolo:

VEF Riga : Bešiktaš 64:76 (25:20, 16:14, 12:25, 11:17)

Ob 18.00:
Szolnoki Olaj - Himki
Zenit - Union Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.