Šport
14 ogledov

Pipan: "Še pomembnejša tekma kot v sredo"

Dino Murić Saša Despot
Košarkarji Union Olimpije bi se z jutrišnjo domačo zmago proti Szolnoku (17.00) utrdili v zgornjem delu lestvice Lige ABA.

Zmaji so bili v sredo proti Madžarom v pokalu EuroCup zelo prepričljivi, navijači pa se podobne predstave nadejajo tudi v regionalnem tekmovanju.

"Pred nami je še pomembnejša tekma kot tista v EuroCupu. Dosegli smo prvi cilj in sedaj se lahko popolnoma osredotočimo na Ligo ABA. Analizirali smo sredino medsebojno tekmo in se pripravili na mogoče malce drugačen Szolnoki Olaj," se je sredinega obračuna še enkrat spomnil trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki jutri pričakuje precej težjo nalogo: "Szolnoki želi zmagati tekmo in se priključiti boju za vrh lestvice Lige ABA. Če želimo zmagati na tej tekmi moramo prikazati isto željo in pristop kot v drugem delu sredine EuroCup tekme. V obrambi in skoku moramo odigrati izjemno agresivno skozi celotno tekmo brez popuščanja."

Na parketu tudi kapetan

Kapetan zmajev Dino Murić je dokončno saniral neugodno poškodbo in je med tednom že priskočil na pomoč svojim soigralcem, na parketu pa ga lahko pričakujemo tudi na jutrišnjem obračunu: "Ne glede na to, da smo v sredo jih že premagali, se zavedamo, da bo ta tekma drugačna. Szolnoki Olaj je izkušena ekipa, ki se zna hitro pobrati po porazu. Želimo si zmage, ki pa jo lahko dosežemo zgolj z odlično obrambo in skokom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.