Šport
39 ogledov

Znana ekipa za SP v Vailu

Tina Maze EPA
Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije je danes v Ljubljani potrdil seznam 13 alpskih smučarjev, ki bodo nastopili na februarskem svetovnem prvenstvu v ZDA. V primeru izrednih uspehov se seznam v tednu dni, ko se izteče rok za prijave, lahko še spremeni.

SZS je za pot na SP predlagala šest smučark in sedmerico smučarjev, med katerimi je zaradi neizpolnjevanja kriterijev tudi nekaj takšnih, ki bodo nosili del stroškov. V ženski konkurenci so na seznamu Tina Maze, Vanja Brodnik, Ana Bucik, Ana Drev, Katarina Lavtar in Ilka Štuhec, v moški pa Martin Čater, Boštjan Kline, Klemen Kosi, Žan Kranjec, Rok Perko, Matic Skube in Andrej Šporn. Dokončni seznam bo SZS prijavila v ponedeljek, 26. januarja.

Še vedno aktualno ostaja vprašanje dolgov in likvidnosti zveze. Kot je povedal direktor zveze Jurij Žurej, so težave dodatno problematične zaradi dejstva, da nekateri sponzorji zaradi splošne gospodarske krize zamujajo z izpolnjevanjem obveznosti. Žurej je obenem opozoril tudi na nekatere nesprejemljive poslovne prakse znotraj zveze, ki še vedno ne ustrezajo praksam sodobnega poslovnega sveta.

Pereče ostaja stanje na področju alpskega smučanja, kjer predvsem iz naslova starih obveznosti glede na predvidene stroške manjka 200.000 evrov. Vodja alpskega zbora Blaž Lešnik je zato predlagal, da se ne glede na obveznosti sezona z določenimi omejitvami izpelje do konca in zagotovijo osnovna sredstva za mlajše kategorije. Dolg bi s tem narasel na 230.000 evrov. IO SZS je predlog podprl, predsednik SZS Enzo Smrekar je ob tem opozoril, da zveza predvidene dodatne stroške lahko pokrije, a se bodo ti poznali na manjših sredstvih v naslednji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.