Šport
11355 ogledov

Znane kazni za pretep po dvoboju Jurišić - Musajev

Uroš Jurišič youtube
Pristojni so izrekli kazni.

Borba med Urošom Jurišićem in Šamilom Musajevim na prireditvi KSW 58 je vzbudila veliko zanimanje pri ljubiteljih borilnih športov, a predvsem zaradi pretepa po že končanem dvoboju. Zdaj so znane kazni za vpletene.

Musajev je sicer zmagal po soglasni odločitvi sodnikov in tako ostal nepremagan v karieri, Jurišić pa je doživel prvi poraz. Po borbi je Dagestanec pristopil do Slovenca, ta je pričakoval športni pozdrav, ga spravil na tla in mu namenil nekaj udarcev. V pretep so nato vskočili člani obeh taborov.  

Uroš Jurišič Pretep Šport Rus po dvoboju napadel Slovenca, vskočili še ostali

Musajev je bil kaznovan z odvzemom 50 % dohodkov od borbe, Jurišićev zaslužek je zdaj 30 odstotkov manjši. Dagestanec je prejel višjo kazen, ker je začel s pretepom. Rezultat boja sicer ostaja enak. Borba je bila tudi razglašena za najboljši obračun dneva. Za tak dosežek se sicer izplačujejo bonusi, a bodo ti tokrat, tako kot odvzeti honorar, vplačani v dobrodelne namene.

Abus Magomedov, moštveni kolega Musajeva,je kaznovan s polletno prepovedjo borb in enoletnim suspenzom sodelovanja na prireditvah KSW kot član katerekoli ekipe. Osebe, ki se niti ne bi smele nahajati blizu ringa, a so vskočile v pretep, so kaznovane z doživljenjskimi suspenzi, pri KSW sicer niso razkrili za koga gre.

Uroš Jurišič "Tega ne bi storil" Šport Slovenski borec po incidentu zanikal besede Rusa Katastrofa Šport Napadeni Slovenec se je oglasil: "Ni res, kar pravijo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.