Šport
6 ogledov

"Zormana ne morem zbrisati z radirko"

Veselin Vujović EPA
Novi selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović bo že jutri objavil seznam za tekmo s Slovaško in Latvijo.

"Po končanem sodelovanju z Borisom Denićem, ki je vrhunsko opravil svoje delo, nismo imeli nobenega favorita. Iskali smo najboljšo možno rešitev za slovenski rokomet, v troboju Veselin Vujović-Branko Tamše-Raul Gonzalez pa smo menili, da je Vujović najbolj primerna oseba za mesto selektorja," je na današnji seji predsedstva RZS dejal prvi mož zveze Franjo Bobinac.

"Naš kratkoročni cilj je ustrezno odigrati bližnji tekmi s Slovaško in Latvijo ter se uvrstiti na evropsko prvenstvo prihodnje leto na Poljskem. Na sklepnem turnirju želimo igrati solidno, na aprilskih kvalifikacijah se prebiti do nastopa na olimpijskih igrah," je še dodal Bobinac.

Slovenija ima širok krog kakovostnih igralcev

"V tem triletnem obdobju lahko dokažem svojo strokovnost, hkrati pa sem prepričan, da reprezentanca lahko naredi korak naprej. Slovenija ima širok krog kakovostnih igralcev, njen največji problem je, da levi in srednji zunanji igralci ne igrajo dobro v obrambi, tako da je trener prisiljen to vrzel zapolniti z dvema krožnima napadalcema v obrambi, kar pa prinaša dodatne probleme v tranziciji in rotaciji v sami igri," je uvodoma dejal Vujović, ki bo že v četrtek obelodanil širši seznam kandidatov za bližnji kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Latvijo.

Na njegovem seznamu bo šest do sedem novincev. Med njimi bo tudi dolgoletni kapetan Uroš Zorman, čeprav so nekateri menili, da po odhodu Denića ne bo več dobil priložnosti v reprezentanci. "Zorman je veliko rokometno ime, tako da ga ne morem kar izbrisati z radirko, enostavno mu moram dati novo možnost. Gre za osebo, ki je veliko dala rokometu, le Zorman sam sebe lahko 'zradira' zaradi svojega obnašanja ali odnosa, nikakor pa ne zaradi svoje kakovosti," je dejal Vujović in dodal: "Skrbi me nazadovanje slovenskih igralcev, ki nastopajo v Franciji. Ali je to posledica napačnega trenažnega procesa in prevelikega poudarka v delu na moč, morda lagodnega francoskega življenja? Z njimi se bom vsekakor temeljito pogovoril, dejstvo pa je, da Gaber ali Dolenec v zadnjih dveh letih igrata slabše kot v obdobju, ko sta branila barve Gorenja."

Kos bo obema nalogama

Vujović bo vzporedno z vodenjem slovenske reprezentance treniral tudi hrvaškega prvaka iz Zagreba, glede dvojne vloge pa je dejal: "Zagreb se zaveda, da ima v svojih vrstah trenerja z neustrezno pogodbo, s prevzemom slovenske reprezentance pa smo to zadevo rešili na kompromisen način. Prepričan sem, da zavoljo tega ne bo trpelo moje delo v Sloveniji ali Zagrebu, hkrati pa menim, da sem v najboljših trenerskih letih in bom kos obema nalogama."

V delu mu bo pomagal nekdanji slovenski reprezentant in igralec Celja Pivovarne Laško Uroš Šerbec, ki ga Vujović zelo ceni, a ne skriva, da je bila njegova prva želja Branko Tamše. "Veselil sem se sodelovanja s Tamšetom. To bi vsekakor pripomoglo k njegovemu trenerskemu razvoju, po dveh velikih tekmovanjih bi lahko prevzel vodenje elitne reprezentance. Pri tovrstnem sodelovanju bi se tudi jaz veliko naučil, saj se ne štejem za najboljšega in najpametnejšega," je v zvezi s tem dejal Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.