Šport
92 ogledov

Žreb OP ZDA: to je tekmica Zidanškove

Šport: Zidanškova spet najboljša Slovenka - Tamara Zidanšek Profimedia
Prireditelji zadnjega teniškega turnirja za grand slam so opravili žreb glavnega tekmovanja. V ženski konkurenci so s posebno pozornostjo pričakovali žreb za domačo zvezdnico Sereno Williams na verjetno zadnjem nastopu v New Yorku, dobila je Črnogorko Danko Kovinić.

Najboljša slovenska igralka Kaja Juvan, trenutno na 70. mestu lestvice WTA, na tekmico še čaka, saj ji je žreb namenil eno od kvalifikantk, medtem ko se bo Tamara Zidanšek, 82. na lestvici WTA, merila z domačinko Elizabeth Mandlik.

Serena Williams, 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je namignila, da bi lahko bil letošnji New York njen zadnji. Žreb ji je v uvodnem krogu namenil Kovinićevo, v naslednjem pa bi lahko bila tekmica že druga nosilka Estonka Anett Kontaveit, ki jo v prvem krogu čaka Romunka Jaqueline Adina Cristian.

Prva nosilka in prva igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, bo za uvod igrala z Italijanko Jasmine Paolini. Tretja nosilka, Grkinja Maria Sakari, pa je v žrebu dobila Nemko Tatjano Maria.

V moški konkurenci bo Rus Danil Medvedjev, lanski zmagovalec in prvi nosilec, igral z domačinom Stefanom Kozlovom. Drugopostavljeni Španec Rafael Nadal je v prvem krogu za tekmeca dobil Avstralca Rinkyja Hijikato, ki je dobil povabilo prireditelja. Tretji nosilec, Španec Carlos Alcaraz, pa se bo meril z Argentincem Sebastianom Baezom.

Nvak Đoković sprejel odločitev Šport Nole sporočil, ali bo odpotoval v New York

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je danes sporočil, da ne bo nastopil v ZDA, ker zaradi statusa necepljene osebe ni dobil dovoljenja za vstop v državo. Kot četrti nosilec bo v New Yorku Grk Stefanos Cicipas, ki je za tekmeca dobil enega od kvalifikantov.

Novak Đoković Napad na Britanca Šport Prepričani so bili, da je javno napadel Đokovića, toda …
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.