Šport
24575 ogledov

Zverev protestiral, nato je Đoković storil nekaj izjemnega

Epa
Prvi igralec sveta si je s to potezo prislužil velik aplavz in ovacije občinstva na osrednjem igrišču Philippe Chatrier.

Novak Đoković se je za polfinalno vstopnico na OP Francije, kjer bo poskušal postati šele drugi tenisač v zgodovini, ki bi dvakrat slavil na štirih zaporednih velikih turnirjih, pomeril z Alexandrom Zverevim.

Srb, nekdanji zmagovalec Roland Garrosa (2016), je Nemca odpravil v treh nizih (7:5, 6:2, 6:2), gledalce na osrednjem stadionu prenovljenega teniškega kompleksa pa je navdušil tudi s fair-play potezo leta, kakršne v tenisu ne vidimo prav pogosto.

Pisala se je osma igra prvega niza, Đoković pa je na servis nasprotnika vodil z 0:15. Sledila je sporna sodniška odločitev v škodo Zverevu, čigar servis naj bi pristal izven polja. Žogico sta v outu videla tako linijski kot glavni sodnik, Zverev pa je bil kljub temu prepričan, da je bila žoga dobra.  

Sprehodil se je do mreže in vršil pritisk na sodnika, vendar se ta ni pustil prepričati. Đoković je nato vzel stvari v svoje roke in si odtis ogledal iz različnih zornih kotov. Po nekaj sekundah je pobrisal odtis žogice in s tem razveljavil obe sodniški odločitvi, Zverevu pa vrnil prvi servis.

Kontekst je pomemben

Ne gre le za to, da je Đoković zavrnil odločitev v njegovo korist, kar bi bilo že samo po sebi dovolj plemenito, temveč je treba upoštevati tudi okoliščine. Tega ni storil pri visokem vodstvu, ampak v zelo napetem trenuteku, ki bi lahko krojil nadaljevanje dvoboja. V primeru drugega servisa bi imel večje možnosti za pobeg na 0:30, s čimer bi bil samo še dve točki oddaljen od morebitnega brejka za vodstvo s 5:3.

Poštenost bi ga kmalu drago stala, saj je Zverev izenačil na 4:4 in mu v naslednji igri odvzel začetni udarec. Nato je serviral za vodstvo z 1:0 v nizih, a je Đokoviću uspel rebrejk, nato pa je osvojil še dve zaporedni igri.

V prestalih dveh nizih je nasprotniku prepustil samo še štiri igre.

Đoković se bo za peti finale na OP Francije pomeril z lanskim finalistom Avstrijcem Dominicom Thiemom. Zmagovalec dvoboja se bo za pokal mušketirjev udaril bodisi z Rogerjem Federerjem bodisi z Rafaelom Nadalom.

Đoković je osvojil zadnje tri grand slame in jih ima na računu že 15, dva manj od Nadala (17) oziroma pet od Federerja (20). Srb je sicer edini od omenjene trojice, ki je v preteklosti že osvojil štiri zaporedne grand slame (2015-2016). 

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
 • Janez_53 09:32 07.junij 2019.

  Zverev še vedno deluje kot razvajeni pamž.

 • Avatar Nardialla
  Nardialla 01:21 07.junij 2019.

  Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

 • Avatar Leon
  Leon 19:12 06.junij 2019.

  Kapa dol za Đokovića !