Šport
336 ogledov

Nole: Za zdaj sem zadovoljen

Novak Đoković Epa
Đoković in Halepova zlahka do zmage, težave za Nishikorija. Slab francoski dan.

Prvi in sedmi nosilec odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu Novak Đoković in Kei Nishikori sta si zagotovila četrtfinale. A medtem ko je Srb svojega tekmeca v osmini finala Rolanda Garrosa premagal v treh nizih, se je Japonec za preboj med osem najboljših pošteno namučil. 

Številka ena svetovnega tenisa Đoković je Nemcu Jan-Lennardu Struffu prepustil le sedem iger za 6:3, 6:2, 6:2 in si zagotovil jubilejni deseti četrtfinale v Parizu. Đoković na letošnjem pariškem tekmovanju meri na naslov in drugi zaporedni četverček turnirjev za grand slam v enem (ne koledarskem) letu, prvič mu je to uspelo v letih 2015/16.

"Za zdaj sem zadovoljen s tem, kako poteka turnir. Prišel sem v četrtfinale, pokazal sem tenis, ki je blizu mojemu najboljšemu na pesku. Zadovoljen sem, vse skupaj se lepo sestavlja. Res je, lovorika je še korak bližje, toda še vedno je pot dolga," je po zmagi dejal srbski zvezdnik.

OP Francije Roland Garros OP Francije Šport Wawrinki peturni maraton za zmenek s Federerjem

Nishikori, v Parizu sedmi nosilec, pa je imel precej več dela. Domačina Benoita Paireja je ugnal s 6:2, 6:7 (8), 6:2, 7:6 (8), 7:5. Dvoboj se je začel že v nedeljo, a so ga zaradi mraka prekinili. Dvoboj je skupno trajal skoraj štiri ure, Nishikorijev naslednji tekmec pa bo prvak Pariza Španec Rafael Nadal, ki na pesku z Japoncem ni izgubil še nobenega dvoboja.

Incidentu ne bo več posvečal pozornosti

Za njim je četrti nosilec Avstrijec Dominic Thiem imel manj težav, za zmago je potreboval tri nize. Užalostil je domače navijače in premagal Gaela Monfilsa s 6:4, 6:4, 6:2. A kljub gladki zmagi je dejal, da četrtfinale Pariza zanj ni bil samoumeven. "Še vedno je zame nekaj posebnega, ko se na grand slamu uvrstim v četrtfinale. Zelo pa me veseli, da sem danes pokazal boljši tenis kot doslej in lahko nadaljevanje pričakujem sproščen," je dejal Avstrijec.

 | Avtor:

Ta se je spomnil tudi na incident pred dvema dnevoma, ko so ga prireditelji po porazu Serene Williams skorajda vrgli iz prostora za novinarske konference, da so razburjeni Američanki omogočili srečanje z novinarji. Užaljeni Thiem je takrat dejal, da je Serena slaba osebnost, danes pa je bil že precej bolj miren in je ocenil, da je šlo za spodrsljaj prirediteljev in igralke, a da vsemu skupaj ne bo več posvečal pozornosti. Se je pa razveselil, da je lahko novinarsko konferenco tokrat mirno opravil do konca.

Nemec Alexander Zverev je proti "slabemu fantu" tenisa Fabiu Fogniniju za zmago potreboval štiri nize in skoraj tri ure, na koncu je bil po 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (5) vesel, da je preskočil eno težjih ovir v karavani. "Če želiš proti njemu imeti možnost, moraš pokazati zelo dober tenis. V treh nizih mi je to uspelo, tako da sem lahko zelo optimističen," je dejal peti nosilec.

Perfekten nastop branilke lovorike

Pri ženskah si je četrtfinale gladko priborila Američanka Madison Keys, 14. nosilka je premagala Čehinjo Katerino Siniakovo s 6:2, 6:4, osmopostavljena Avstralka Ashleigh Barty pa je Američanko Sofio Kenin ugnala v treh nizih s 6:3, 3:6, 6:0.

Še manj težav kot Đoković je imela lanska zmagovalka Pariza Simona Halep. Romunka je pripravila pravo učno uro Poljakinji Igi Swiatek, po šolski uri je bilo za komaj polnoletno dijakinjo vsega konec, izid pa 6:1, 6:0. "Perfektno," je bila po svoji predstavi zadovoljna tretja nosilka.

Simona Halep | Avtor: Epa Epa

Tudi njena naslednja tekmica pa bo zelo mlada; šele 17-letna Američanka Amanda Anisimova se je prvič prebila v četrtfinale katerega od velikih turnirjev, tudi ona pa je na tej poti naletela na zelo nizko oviro, saj španska kvalifikantka Aliona Bosova ni bila dorasla tekmica in je izgubila gladko s 3:6, 0:6. Anisimova je obenem tudi kot prva na svetu tako v moški kot ženski konkurenci iz generacije, rojene po letu 2000, ki ji je uspelo proti med najboljših osem na grand slamu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice