Šport
253 ogledov

Popoln slovenski dan v Parizu

Polona Hercog Epa
Polona Hercog, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik so na drugem grand slamu sezone prišle do zmag.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu premagala Američanko Jenny Brady s 6:3, 6:7 (8), 6:4 in se tako tretjič v karieri uvrstila v tretji krog turnirja za veliki slam.

Osemindvajsetletna Mariborčanka, sicer 71. igralka sveta, in njena devet mest nižje uvrščena nasprotnica sta na dvoboju poskrbeli za številne preobrate, v samem zaključku dvoboja pa se je bolje znašla izkušenejša Slovenka. Odločilna je bila deveta igra tretjega niza, ko je Hercogova 24-letni Američanki še petič odvzela servis in nato v naslednji igri na svoj servis po dveh urah in 16 minutah igre vendarle potrdila zmago.

Hercogova je po prvem nizu, ki ga je gladko dobila v le 35 minutah, v drugem zapravila tri zaključne žogice in Američanki v odločilnem nizu ponudila možnost za popoln preobrat. A na koncu je vendarle znova vzpostavila prevlado na igrišču in se po OP Francije leta 2010 in Wimbledonu leta 2017 še tretjič prebila v tretji krog grand slama.

Tam jo čaka sedma nosilka Sloane Stephens iz ZDA. "Tega dvoboja se zelo veselim, mislim, da bo dobra tekma. Počutim se dobro, sem zelo motivirana. Tako da je to še enkrat priložnost, da se dokažem in da na teh velikih turnirjih pokažem tisto, kar znam," je dejala po današnji zmagi.

"Današnja zmaga je samo še pika na i letošnji peščeni sezoni. Sem zelo zadovoljna, da sem znova v tretjem krogu grand slama. Mislim, da zasluženo. Danes sem se borila tudi, ko so bili težki trenutki, verjela sem v sebe in uspelo mi je zbrati dovolj poguma za agresivno igro."
Polona Hercog

Blaž Rola OP Francije Šport Blaž Rola: Ostal bo grenak priokus

Uvodni krog med dvojicami pa sta uspešno preskočili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Srebotnikova, ki sodeluje z Američanko Raquel Atawo, je s 7:5 v tretjem nizu strla odpor Švicarke Viktorije Golubic in Čehinje Karoline Mučove, Klepačeva pa je v navezi s Čehinjo Lucie Hradecko, s katero sta deseti nosilki, gladko odpravili Japonko Nao Hibino in Čehinjo Renato Voračevo (6:4, 6:2).

V žrebu dvaintridesetih mešanih parov je edina Slovenka Klepačeva, ki se bo preizkusila s 35-letnih francoskim igralcem Edouardom Rogerjem Vasselinom, žreb med mladinkami, kjer bo Slovenijo zastopala Pia Lovrič, pa še ni bil opravljen.

Maribor Olimpija večni derbi Finale Šport Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice