Šport
4985 ogledov

Tenisača ujeli pri goljufanju, trdi, da je nedolžen

Print Screen
Nemški tenisač naj bi med obračunom na zaključnem turnirju v Londonu kršil pravila ATP-ja.

Alexander Zverer kategorično zavrača očitke, da je med obračunom skupinskega dela s Stefanosom Cicipasem,, ki ga je gladko izgubil s 3:6, 2:6, brskal po svojem telefonu, kar bi bilo v nasprotju s pravili Združenja teniških profesionalcev (ATP).

nadal Video Šport Ni konec, dokler ni konec! Nadalu uspelo nekaj neverjetnega

Zverev je med odmorom pri zaostanku z 1:2 segel v torbo, kjer naj bi se ob njegovem dotiku zasvetil ekran. Nato je s prstom, vsaj tako se je zdelo, 'poskrolal' po neznani napravi, nakar je iz torbe povlekel plastenko.

mike bob bryan Velikana Šport Upokojitvam ni videti konca

ATP strogo prepovedueje uporabo kakršnih koli elektronskih naprav med obračuni, s čimer preprečuje morebitno prirejanje izidov, posredovanje informacij stavničarjem ter poskuse komunikacije s trenerjem, ki prav tako ni dovoljena.

Prekršek se lahko smatra za obliko goljufanja, za kar je zagrožena kazen do 250.000 ameriških dolarjev, odvzem turnirske nagrade in celo triletna prepoved nastopanja.

alexander zverev | Avtor: Epa Epa

berdych nadal Konec je Šport Še ena odmevna upokojitev

"Ne vem, kaj mislijo, da so videli, a zagotovo ni bil telefon. Ta je ostal v garderobi. Vedno ga pustim tam," je zatrdil Zverev. Na vprašanje, kaj je počel v torbi, pa je odvrnil: "Plastenka? Morda je bila prazna plastenka."

ATP za zdaj ni sprožil nobenega postopka proti branilcu naslova, ki se bo na obračunu z Danilom Medvedjevom potegoval za uvrstitev v polfinale.

Dominika Cibulkova Slovo lepotice Šport Ena najbolj vročih in atraktivnih teniških igralk zaključila kariero

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.