Šport
2777 ogledov

Zvezdnik oddajal v živo in vpil: "To je zloraba!"

Mo Farah letališče PrtSc
Britanski atlet je na Instagramu objavil posnetek, ki je požel veliko pozornosti.

V Somaliji rojeni Mo Farah je Veliki Britaniji v preteklih letih prinesel kopico odličij s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. Odlični dolgoprogaš se je v sredo mudil v Nemčiji, na enem od tamkajšnjih letališč pa se je zapletel v zanimivo sceno in jo ovekovečil s telefonsko kamero.

"Spet so me nadlegovali. Spet. Ker nosim kapuco in trenirko. Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo," je posnetek na Instagramu odprl Farah. "Tip me je tipal kot nor. Gre za čisto nadlegovanje," je nadaljeval Farah.

Med tem je pristopil policist in mu dejal, da mora zapustiti območje. "Kje so vaša vrata, kje so vaša vrata," je ponavljal uniformiranec in Faraha začel potiskati. 

Atlet mu je odgovoril, da bo šel k vratom in da ni treba, da ga kdo potiska. Policist mu je odgovoril: "Lahko se vas dotikam in šli boste v tej smeri," in Britanca začel vleči za roko.

Farah je v kamero govoril, da ga ni treba vleči in potiskati in da naj s početjem preneha, češ, da se situacija v živo predvaja na Instagramu. "Vem in me ne briga," je dejal mož postave in nato zapustil prizorišče.

Celoten dogodek je Farah posnel, mnenje si lahko ustvarite sami.

Mo Farah pushed by security in Munich airport

A row has erupted between Mo Farah and the German police that has highlighted the frustrations of many people from minority ethnic backgrounds at what they feel is unspoken racial bias.

Objavil/a The Guardian dne 7. marec 2018
Komentarjev 13
  • miki1234 13:23 08.marec 2018.

    kaki idijot... sploh ne štejem kolikokrat so me pregledali na letališču v nemčiji. to je njihovo delo in prav je, da pregledajo vsakogar, ki se jim zdi sumljiv...

  • gregor51 11:40 08.marec 2018.

    edino pravilno..somalijci so svojad

  • Avatar darklord
    darklord 11:12 08.marec 2018.

    mi je zelo zal; izgledas , kot terorist , torej ne bomo tvegali; PRAVILNO!!!!!