Šport
1141 ogledov

Zvezdnik zaradi težav s srcem pri zgolj 31 letih končuje kariero

Kevin Gourdon Instagram
Zvezdnik francoske reprezentance v ragbiju je pri 31 letih naznanil svojo upokojitev.

Eden najprepoznavnejših ragbijistov na svetu, 31-letni Francoz Kevin Gourdon, je po nedavnem odkritju potencialno zelo resnih težav srcem končal svojo kariero, je v uradni izjavi potrdil njegov klub La Rochelle, katerega član je bil od leta 2012.

Gourdon, ki je v devetletni profesionalni karieri zbral tudi 19 reprezentančnih nastopov, je pred kratkim podaljšal sodelovanje s francosko ekipo za naslednji dve leti, načrte pa mu je nepričakovano prekrižala diagnoza srčne bolezni.

Konkretnejše podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju niso znane.

"To je brutalna in žalostna novica, a zdravje je na prvem mestu," je v izjavi sporočil Gourdon. "Na žalost nad temi rečmi nimamo nobenega vpliva, ničesar ne morem narediti, da bi to spremenil, zato tudi nimam obžalovanj. Danes obračam nov list v mojem življenju, morda nekoliko prej, kot sem pričakoval, vendar sem prepričan, da bo enako izpopolnjujoč," je dodal.

Gourdon je celotno kariero igral za La Rochelle, ki ga vodi legendarni irski ragbijist Ronan O'Gara. Od leta 2012 je zbral 221 nastopov v vseh tekmovanjih in ključno pripomogel k preboju kluba iz druge lige do finala lanskega European Rugby Champions Cup, kjer je morala njegova ekipa priznati premoč Toulousu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stade Rochelais (@staderochelais)


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Gourdon (@kevingourde)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice