Svet
31 ogledov

13-letnico v Beogradu med lovljenjem Pokemonov povozil avtomobil

Pokemon Go EPA
13-letnica je med igranjem igrice Pokemon Go na mobilnem telefonu stekla na cesto v trenutku, ko je nasproti pripeljal avtomobil in jo zbil. Utrpela je hude poškodbe.

Srbski "Blic" piše, da podrobnosti prometne nesreče sicer niso znane, a je to ena glavnih tem med zdravstvenim osebjem bolnišice v Beogradu, kjer so deklico osprejeli na zdravljenje.

Deklica se nahaja na intenzivnem Univerzitetnem oddelku otroške klinike v Beogradu. Kot piše beograjski časnik deklica ni v smrtni nevarnostni, naj bi pa imela komplicirane poškodbe. Policija še ni potrdila okoliščin nesreče, neuradno pa naj bi stekla naravnost pred avto na cesto, ker je želela ujeti priljubljenega Pokemona.

Tudi že primeri smrti

Ameriški mediji so v začetku tedna poročali, da je neki 28-letni ameriški voznik s svojim vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v drevo, neko deklico, ki je hodila po cesti, pa je zbilo vozilo. Povsem običajni nesreči, ki sta se končali brez najhujših posledic, a je zaskrbljujoče to, da sta tako voznik, kot peška, v trenutku nesreče na svojem mobilnem telefonu igrala igrico Pokemon Go. O smrtnem primeru najstnika med igranjem igrice Pokemon Go pa so poročali tudi iz Gvatemale.

Komentarjev 2
  • jozicamurn 12:08 25.julij 2016.

    Naravna selekcija. Glupaki oz. retardirani evforični ljudje pač nastradajo, ker ne upoštevajo pravil cestnega prometa. Sožalje svojcem ma bi jo morali bolje naučiti gledati na cesto od malega in ji povedati da gledanje telefona in neprevidnost ne pridejo v poštev ...prikaži več v prometu. Izključno so za to krivi tudi starši.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:50 24.julij 2016.

    Napaka je v vzgoji otrok.... Pokemon GO incident je samo stranski učinek tega.