Svet
8 ogledov

144 mladostnikov v bolnišnici

rešilec EPA
Za 144 mladostnikov so se počitnice v nemškem Bad Segebergu končale v bolnišnici.

Zaradi trebušne infekcije je moralo 144 mladostnikov, ki so kampirali v Bad Segebergu, v bolnišnico. Ironija. Počitnice za 750 ljudi, od tega je bilo 520 sladkornih bolnikov, sta organizirali dve farmacevtski družbi – Bayer in Novo Nordisk.

Slabost, bruhanje, driska

V soboto popoldne so se otroci še veselo igrali, nenadoma pa je prvemu postalo slabo. Vodja kampa je tako poklical zdravniško pomoč. Rešilce za otroke so poslali iz petih bližnjih krajev, pomagali pa so tudi gasilci. 300 otrok je zbolelo, 144 pa jih je bilo treba odpeljati v bolnišnico. Za zdaj še ni dokazov, da bi obolenje povzročila bakterija E. coli, ki je po Nemčiji morila pretekle tedne. Pri štirih bolnikih so odkrili norovirus. "Stanje je pod nadzorom. Zdravniki predvidevajo, da bodo težave v dveh dneh izzvenele," pravijo pristojni. Kaj točno je povzročilo slabost, še niso odkrili. V laboratorij so sicer poslali že več vzorcev hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.