Svet
8 ogledov

Zaradi bakterije E. coli umrla Francozinja

Okužba z bakterijo kosi naprej. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Francija je zabeležila prvo smrtno žrtev okužbe z bakterijo E. coli. V noči na soboto je v Bordeauxu umrla 78-letna ženska.

Oseminsedemdesetletnico so v bolnišnico zaradi okužbe sprejeli 24. junija. Lokalne zdravstvene oblasti so sporočile, da ženska ni umrla zaradi okužbe z bakterijo E. coli tipa O104, ki je v Nemčiji zahtevala 48 življenj, temveč tipa O145.

Ženska je prva znana smrtna žrtev vala okužbe z bakterijo E. coli, ki se je začela v Franciji sredi junija z okužbo z zamrznjenimi hamburgerji v Lillu, kjer je sedem mladih pacientov še vedno v bolnišnici. Kot so dodale zdravstvene oblasti, še ne vedo, kakšen bi bil lahko vzrok okužbe pri ženski, ki je umrla. Tip O145 je sicer redek in so ga doslej povezovali s solato ali mesom.

50 mrtvih, štiri tisoč okuženih

Za okužbo z bakterijo tipa O104 je po podatkih svetovne zdravstvene organizacije doslej umrlo 50 ljudi, od tega 48 v Nemčiji ter po ena na Švedskem in v ZDA. V Nemčiji je zbolelo okoli štiri tisoč ljudi, od tega jih ima 845 resne zdravstvene težave, ki lahko vodijo v odpoved ledvic. O še 122 primerih so poročali iz 16 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.