Svet
3346 ogledov

16-letnik z nožem nad 14-letnika

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
Napadel ga je z nožem, dolgim 30 centimetrov.

Do napada je prišlo pred eno izmed srednjih šol na Dunaju, kjer je 16-letni fant po rodu s Hrvaške napadel dve leti mlajšega fanta arabskega porekla, poroča Kleine Zeitung.

Policija je že sporočila, da je storilec prijet, medtem ko so napadenega fanta s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico na zdravljenje. Do napada je prišlo včeraj zjutraj, popoldne je bil napadeni fant še vedno v življenjski nevarnosti.

Tik pred napadom sta se po pripovedovanju očividcev fanta sprla, mlaši naj bi od starejšega zahteval denar. Ta je v enem trenutku segel po skriti nož in 14-letnika zabodel v predel trebuha.

Fanta naj bi se poznala, oba sta hodila v isto šolo, dokler ni bil mlajši izključen.

Policija naj bi s preiskavo ugotovila, da je mlajši fant od starejšega zahteval denar, ker mu je slednji "užalil" sestro. Hrvatu je bilo dekle všeč, po šoli je govoril, da je lepa, želel si je biti v njeni bližini. To je mlajši fant vzel kot žalitev, s strani Hrvata je terjal denar.

Ta mu je tudi dal sto evrov, a ker je 14-letnik želel še več, se je uprl.

Kriminalistična preiskava je še v teku.

Policija - meja Uboj Slovenija Ljubljana: Pri belem dnevu streljal na terasi lokala v navzočnosti 30 gostov Münster Mrtvi, ranjeni ... Svet V Nemčiji: Napadel je 48-letni domačin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 17:10 03.maj 2018.

    Tako na brzino samoobramba. Je pa žalostno ja, če pa ti religija izpije možgane, pri 14. ali prej niso več otroci.