Svet
20 ogledov

19. otrok ju je presenetil

družina Reševalni pas/Twitter
Po tem, ko sta se odločila, da ne bosta več imela otrok, se zdaj veselita novega družinskega članka, 19. otroka po vrsti. Starša največje britanske družine, Sue in Noel Radford, od države ne prejemata nobene pomoči. Na to sta ponosna.

Starša največje britanske družine sta sporočila, da pričakujeta 19. otroka. Kljub številčni družini Sue in Noel Radford nista zahtevala niti penija otroških ali drugih dodatkov, poročajo britanski mediji.

Sue Radford se je zadnjega otroka, hčerke Hallie razveselila junija lani, zdaj pa je 40 letnica ponovno noseča, rodila bo julija.

Radfordovi, ki uspešno vodijo zasebno pekarno, pravijo, da jih je ponovna nosečnost presenetila. Sue in Noel namreč nista načrtovala, da bi imela še kakšnega otroka, zdaj pa pravita, da se bosta prepustila naravi. "To je čudovit začetek novega leta," pravi Sue.

darila | Avtor: Facebook Facebook
Družina živi Lancashiru v stanovanju z desetimi spalnicami. Par na leto za družino porabi okoli 40 tisoč evrov. Okoli 400 evrov tedensko potrošijo za hrano. Za zajtrk, ki ga jedo v dveh izmenah, dnevno porabijo dve škatli kosmičev in popijejo 16 litrov mleka.

Proračun za rojstnodnevna darila znaša okoli 130 evrov za otroka, božična darila pa so lahko dražja in znašajo do 330 evrov. Družina se tudi vsako leto odpravi na počitnice v tujino. Ponosni so nase, ker od države ne zahtevajo ničesar, pravi 45-letni oče.

zajtrk | Avtor: Facebook Facebook
V podjetju pomaga tudi najstarejša hčerka, 22 letna Sophie, ki je pred kratkim rodila tretjega otroka.

Najstarejši otrok je sicer sin in ima 27 let, Sue pa je zanosila, ko je imela 14 let. Čeprav sta bila še zelo mlada, sta se odločila, da bosta otroka obdržala. Oba, Sue in Noel sta namreč posvojenca. Od takrat je minilo le nekaj let v katerih Sue ni bila v veselem pričakovanju, čeprav je par sprva načrtoval, da bosta imela tri otroke.  

Eden od otrok je umrl še pred rojstvom, v 23 tednu nosečnosti. "Izguba otroka te zelo spremeni, od takrat nisem več ista oseba," razlaga Sue. "Vendar, ko imaš toliko otrok, ne moreš biti predolgo potrt," dodaja. 

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:50 22.januar 2016.

    No nevem tega, sem pa prišel do podatka da imata uspešno lokalno pekarno. Torej odgovor na kako je z svojim podjetjem s svojo pekarno z uspešnim vodenjem lastnega podjetja lahko očitno preživljaš 19 otrok. Dobiček je zgleda zadosten. Če ena ...prikaži več mala pekarna lahko toliko zasluži..si lahko misliš koliko enih ljudi bi lahko živelo šele od malega deleža posla ki ga imajo multinacionalke? Ogromno! Ravno zato bi morala Slovenija spodbujat delitve večjih podjetij na manjše z ugodnimi davki za do srednje velika(družinska) podjetja. To zagotavlja največ delovnih mest.

  • zdrej 12:40 22.januar 2016.

    To mi je jasno iz besedila. A potem tudi iz tega veš, koliko ima plače? Boš rekel 40k letno? Ni nujno. Poznam ljudi, ko dobijo ~ 3x več kot so dobili v Slo za isto delo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:38 22.januar 2016.

    "Ponosni so nase, ker od države ne zahtevajo ničesar, pravi 45-letni oče.""V podjetju pomaga tudi najstarejša hčerka"Ne vem kakšno podjetje imajo ampak vse kar zaslužjo je iz lastnih prihodkov, nič od države. Ves potreben denar iz svojega podjetja ...prikaži več dobijo.Mi je všeč kam podjetje vlaga dobiček... v družino. To je najbolj srčni model podjetništva.