Svet
17389 ogledov

Dveletno deklico vzgojiteljica boso poslala na mraz

Zloraba Profimedias
Za starše in stroko nepojmljive vzgojne metode; jokajočo deklico boso zaklenila na mraz.

Na Hrvaškem razburja primer sodnice Ane Jeleč Pecirep; gre za novoizbrano sodnico zagrebškega kazenskega sodišča, ki se je pred leti podpisala pod primer, ki odmeva še danes.

Gre za vzgojiteljico C. A., ki ji je vrtec vročil izredno odpoved delovnega razmerja, potem ko so na dan prišle njene sporne vzgojne metode. Med drugim je dobre dve leti staro jokajočo deklico boso sredi zime zaklenila na balkon, nato pa jo je zaklenila še na stranišče. Da je bila deklica na mrazu več minut, nato pa še na stranišču, so potrdile tri priče, ki so povedale še, da je deklica ves čas prestrašeno kričala in se jokala.

Do primera je prišlo leta 2000; vrtec je vzgojiteljico odpustil, ta se je pritožila in primer je prišel v roke omenjeni sodnici Ani Jeleč Pecirep, takrat sodnici šibeniškega sodišča. Odločitev vrtca je označila za neprimerno in vzgojiteljico poslala nazaj na delo.

vzgojiteljica Svet Vzgojiteljica trpinčila svoje varovance

Vrtec se je na odločitev sodišča pritožil, višje sodišče je primer vrnilo na prvo stopnjo, tokrat je o zadevi sodil drug sodnik, ki je sledil mnenju strokovnih delavcev vrtca, da je vzgojiteljica za delo z otroki neprimerna. Med drugim je v svoji odločitvi izpostavil, da je bila deklica, ki jo je zaklenila na balkon, krhkega zdravja, da je pogosto kašljala.

Vzgojiteljica se je na odločitev pritožila, a njena pritožba je bila zavrnjena tako na višjem kot vrhovnem sodišču. Od takrat dela v vzgojnih zavodih ni več dobila.

Po drugi strani pa je sodnica, izpostavlja Jutarnji list, ki jo je nameravala vrniti nazaj k delu z otroki, napredovala. Oktobra letos je v konkurenci številnih izkušenih sodnikov zmagala za mesto sodnice kazenskega oddelka zagrebškega sodišča.

slovenija 10.12.13. novo mesto, vrtec jana, naselje Pod Trsko goro, otrok, otroc Slovenija Vzgojiteljici, ki je maltretirala otroke, ponovno sojenje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Tatjana Ha 08:53 15.december 2017.

    To se je dogajalo tudi pri nas že davno tega, cirka 24let nazaj, samo takrat je bila to ustaljena praksa ... pa zgodilo se ni nič samo spomin ....

  • marjan 08:52 15.december 2017.

    Neverjetna odločitev sodnice. Vendar verjamem, da je tudi v Sloveniji veliko nelogičnosti na sodiščih in bi raje videl, da bi pometli pred svojim pragom in bi vi cenjeni novinarji objavljali naše zgodbe s sodišč. Vem pa, da je lažja kopy-past varianta.

  • alen04 07:37 15.december 2017.

    Golazen kockasta, bljek smradi gnusni!!!!!!!!!!!!