Svet
6782 ogledov

23 let nedolžen v zaporu, zdaj nova klofuta

Lamonte McIntyre Youtube
Primer moškega odmeva po svetu, sam ostaja skromen.

Ko je bil Lamonte McIntyre oktobra lani osvobojen vseh obtožb za dvojni umor, je iz zapora odšel kot svoboden človek s čisto kartoteko, a niti za cent bogatejši, oroča CBS News. V zaporu je preživel kar 23 let. Nedolžen.

Ne glede za zmoto mu država ne bo izplačala odškodnine; Kansas je namreč ena od 18-tih ameriških držav, ki krivo obsojenim ne izplačuje odškodnine. "To je seveda popolnoma nepravično, a moja jeza ne bo spremenila ničesar," situacijo komentira človek, ki je skoraj četrt stoletja v zaporu preživel po krivem. Izobražuje se za brivca in frizerja. "Do konca življenja bi rad bil srečen. Ne želim občutiti jeze ali grenkobe. Nimam več časa, da bi ga metal stran."

ženska, invalidski voziček UKC Ljubljana Slovenija Mlada ženska zaradi malomarnega zdravljenja na vozičku?

Sojenje zoper njega je potekalo leta 1994, ko je bil star 17 let; tožilstvo ni razpolagalo z nikakršnimi fizičnimi dokazi zoper njega, jasen ni bil niti morebiten motiv zločina. Ves primer naj bi - menijo njegovi današnji zagovorniki - zgradili na podlagi groženj pričam zločina. "Če bomo ugotovili, da je detektiv Roger Golubski, ki je vodil primer, postopal napačno, bomo zoper njega vložili prijavo," napovedujejo odvetniki človeka, ki ga je omenjeni detektiv nedolžnega spravil v zapor.

Detektiv Golubski je že v pokoju, trdi, da ni storil nič narobe. Ne glede na to je eden izmed džravnih tožilcev že v lanskem letu zahteval revizijo njegovih primerov.

tzkoper 18.09.2007, Evro, bankovci, denar, valuta, foto: Zeljko Stevanic Dolgotrajno sojenje Slovenija Podjetniku Janezu Janši tri milijone in pol odškodnine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.