Svet
61589 ogledov

300 delavcev v izolacijo zaradi neodgovorne delavke

Koronavirus, Grčija Epa
Ne le, da so v izolacijo poslali 300 delavcev, pač pa tudi ljudi, ki so bili z njimi v kontaktu.

300 delavcev vzdrževanja tovarne Arcelor Mittal v Zenici so poslali v domačo izolacijo, potem ko je v službo prišla delavka, katere soprog je okužen s covid-19. Delavka je prišla v službo v trenutku, ko okužba pri njem še ni bila potrjena, čakal je na rezultate.

Ko se je razvedelo, da je pozitiven, so pristojni v tovarni takoj odreagirali, je za Dnevni Avaz potrdil sindikat te največje zeniške tovarne, ki je sicer vse svoje delavce pozvala k maksimalni odgovornosti in iskrenosti.  

Dodali so, da nihče zaradi okužbe ne bo ostal brez službe, a da je odkritost zaradi potencialnega širjenja neobhodno potrebna. Tudi pri tistih, h katerim so prišli svojci iz tujine. Dnevni Avaz še piše, da je ironija pri zgodbi ta, da je omenjena ženska že bila 14 dni v samoizolaciji, ker je iz Nemčije prišla njena sestra.

Rezultatov moževega testiranja, ki je sicer kazal znake okužbe, ni počakala doma. Situacija je, še dodaja Dnevni Avaz, v tovarni izzvala pravo paniko, saj je potrebno odkriti, s kom vse je bila delavka v stiku in s kom so bili v stiku tisti, ki so bili v stiku z njo.

Novi koronavirus Opozorila Svet Koronavirus bi lahko povzročil še razmah te bolezni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam50 09:03 15.april 2020.

    Pri nas sta bila v družini potrjena sin in mati,oče oziroma mož pa je veselo hodil po trgovinah,pošti ,celo v ambulanto je prišel stresat svojo jezo ,čeprav je bilo zaradi njih v karanteni lepo število zaposlenih v ambulanti,vsi sodelavci in ...prikaži več njihovi bližnji,ki so bili v stiku z enim od okuženih,pa nobenemu nič....