Svet
26 ogledov

38 dni po smrti 5-letnega dečka potrjen vzrok smrti

Smrt petletnika zaradi salmonele 24sata
5-letni deček iz Bregane, streljaj stran od hrvaško-slovenske meje, je umrl zaradi okužbe s salmonelo. Sume so več kot mesec dni po njegovi smrti potrdili še izsledki obdukcije.

Strokovnjaki preiskave tragičnega primera družine, ki se je s salmonelo okužila z jajci, na hrvaški trg prispelimi s Poljske, bodo vso dokumentacijo obdukcije prejeli danes; Jutarnji list je potrdilo, da je šlo za salmonelo, dobil včeraj popoldne.

V 38-tih dneh so preverili vse segmente obdukcije, zdaj je neobhodno jasno, kar so nakazovale že takojšnje slutnje ob smrti dečka. Umrl je zaradi salmonele, za smrt so kriva jajca, ki jih je družina kupila v akciji v trgovini Kaufland.

Kot smo pisali, tragedija družine Vidović z Bregane se je zgodila v noči z 10. na 11. oktober. Vsa družina se je okužila s salmonelo. Dečku se je stanje po zaužitju jajc hitro poslabšalo, umrl je v domači hiši, medtem ko sta bila njegova starša in dve sestri hospitalizirani.

Uvoznik jajc s Poljske, Mesna industrija braća Pivac, se je po objavi potrdila obdukcije odzval rekoč, da uradnih podatkov obdukcije še nimajo, da pa so v stalnem kontaktu s pristojnimi in tudi s predstavnico nesrečne družine. Izrazili so globoko obžalovanje, da je do dogodka prišlo in poudarili, da tvorno sodelujejo v preiskavi dogodka, da do podobnih primerov ne bi prišlo.

Izsledki obdukcije so sicer objavljeni v dneh, ko se Hrvaška sooča z novo afero zaradi salmonele. V začetku tedna so poročali o okuženem piščančjem mesu, informacije glede tega so pristojni prikrivali kar tri tedne, včeraj je zaokrožila še informacija o okuženem mesnem pripravku za čevapčiče. Zaradi afere so že odstavili pomočnika kmetijskega ministra Tomislava Kiša.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.