Svet
9988 ogledov

50 evrov za dan parkiranja?!

Parkirišče - Hr Facebook
V Pirovcu na Hrvaškem obstaja parkirišče, katerega cena je 50 evrov za dan.

Fotografije so zaokrožile na spletnih omrežjih, o parkirišču poročajo tudi na hrvaških portalih. Index.hr piše, da gre za parkirišče pri plaži Lolić.

Sto metrov od lokacije je drugo parkirišče, kjer za dan parkiranja voznik odšteje 20 kun (2,71 evra). "Očitno so se lastniki odločili izkoristiti bližino plaže, pa lupijo goste bližnjih turističnih objektov. Ko bi imeli vsaj pošteno senco za ta denar, a je nimajo," je k fotografiji pripisal bralec omenjenega portala, ki jih je opozoril na ceno parkiranja.

Lastniki parkirišča so vendarle omenjenemu portalu poslali precej zanimivo pojasnilo svojega "cenika". Poudarili so, da ne računajo v resnici 50 evrov za dan parkiranja oziroma, da ne računajo sploh ničesar. Tablo so menda postavili le kot sredstvo odvračanja številnih lastnikov avtomobilov, ki so svoja vozila puščali na privatnem zemljišču.

Menda so se s težavo soočali že leta, postavljali table, na katerih so bila jasna opozorila, da je parkiranje prepovedano, a jih vozniki niso upoštevali in med drugim onemogočali lastnikom, da bi se pripeljali na svoje zemljišče, onemogočali pa so tudi dovoz rešilcu, če bi bil ta potreben.

Parkirišče - Hr | Avtor: Facebook Facebook

Lastniki zemljišča so se tako letos spomnili na novega napisa na tabli, ki je menda bistveno bolj učinkovit ...

Hrvaška plaža Svet Zdaj je uradno: Tako slab je obisk turistov na Hrvaškem Hrvaška avtocesta Pozor Popotnik Visoke kazni, ki jih s 1. avgustom uvajajo na Hrvaškem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Snežinko 06:48 29.julij 2019.

    Dosedaj JE DELOVALO! Preteklik. Zdaj, ko ste to raztrobili vsem bo kaj kmalu tam gneča...