Svet
14979 ogledov

71-letnika hudo pretepli in mu ukradli 20 jagenjčkov

Kraja jagenjčkov Zeljko Hladika/PIXSELL
Spravili so se na 71-letnika in mu ukradli živino.

"Vstani, rabim mobitel, oropali so me," je soseda prebudil 71-letni Branko. "Bil je raztresen, ko sem odprl vrata, sem videl, da ima okrvavljeno glavo," je za 24sata povedal Stjepan Miloščić, ki dela na gradbišču na nasipu v Veleševcu pri Veliki Gorici.

Stjepan je Branku dal mobilni telefon, ta pa je takoj poklical policijo in reševalce.

Pravi, da je bil Branko šokiran in ni videl registracije vozila, spomnil se je le, da gre za bel kombi. Niti ni bil prepričan, koliko natanko je bilo storilcev, štirje ali pet, vedel je le, da sta ga dva pretepla in zahtevala, naj mu izroči mobilni telefon in denar. Kot je sporočila zagrebška policija, je včeraj okoli 4. ure več neznanih roparjev s kombijem prišlo do hiše 71-letnika.

Zoper njega so s fizično silo izvršili rop in ukradli več domačih živali in denar. Materialna škoda še ni ugotovljena, kriminalistična preiskava pa poteka, so na kratko sporočili s policije.

Kot so novinarji izvedeli od domačinov, je bil Branko F., ki živi sam v hiši ob nabrežju, oropan. Ima čredo ovac, nekaj kokoši in več psov in mačk. Reševalno vozilo ga je prepeljalo v bolnišnico, kakšne poškodbe je utrpel v napadu, še ni natančno znano.

Njegova sestra Marija Mikulić je novinarjem povedala, da o dogodku ne ve veliko. Živi v tujini, ovce so sicer njene, a zanje skrbi njen brat. Povedala je, da so storilci ukradli 20 jagenjčkov. 

dezurni@styria-media.si

Ružica, Papuk, grad, Hrvaška, Slavonija, Baranija Popotnik Vas mika? Od ostankov vulkana do parjenja jelenov Šempas bencinski servis Na Goriškem Slovenija Bodite pazljivi: na počivališču ukradli 1250 litrov dizla!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.