Svet
21169 ogledov

Accuweather: Takšna zima je pred nami

rokavice zima mraz
Accuweather je objavil vremensko sezonsko prognozo za prihajajočo zimo na območju Evrope.

Do začetka meteorološke zime 1. decembra je še nekaj časa, a prve napovedi glede tega, kaj nas čaka pozimi so že tu. Pri Accuweather napovedujejo, da bo glavno besedo to zimo, tudi ko gre za Evropo, imela La Niña, ne gre pa zanemariti niti vpliva drugih pojavov.

Na območju južne Evrope in Balkana naj bi prihajajoča zima spominjala na lansko. V Španiji in južni Franciji lahko pričakujejo nevihte z močnim vetrom in nestabilno vreme. "Najmočnejše nevihte bodo to zimo najverjetneje na območju južne Francije, Španije in Portugalske," opozarja meteorolog Tyler Roys.

V preostalem delu južne Evrope – Italija, Balkan, večji del Turčije – se bodo zaradi povečane vlage pojavljale številne nevihte. Meteorolog Alan Reppert opozarja, da bi lahko že manjše količine padavin povzročile naraščanje rek in posledične poplave. Temperature na tem območju naj bi se gibale okoli povprečja. V delih Italije, Grčije in Balkana bi se lahko ponekod dvignile nad običajne.

Mraz, zima in termometer Slovenija Srednjeročna napoved: Kaže, da nas čaka dobra zima

V vzhodni Evropi lahko pričakujejo nižje temperature od običajnih. Najhladneje naj bi bilo v osrednji Ukrajini ter na sever proti Latviji in Estoniji ter na zahod proti Slovaški in Poljski. Pogosta bodo obdobja dežja in snega, izključen ni niti pojav snežnih neviht. Vremensko mirnejšo zimo lahko pričakujejo na severu Evrope. Pogostejša bodo daljša sušna obdobja.

Zaradi vpliva La Niñe bi lahko v Veliki Britaniji, na Irskem, v delih od Francije do Poljske v drugem delu zime lahko zapadlo več snega. Odlični snežni pogoji naj bi bili na območju Pirenejev in v Alpah, pa tudi na območju Karpatov in na Škotskem.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • David_Boyle 16:21 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • TistoPravo 08:47 22.oktober 2021.

    Verjetno bi lahko rekli temu normalna dobra zima. Članek veliko navaja o padavinah, snegu...tud in predvsem proti koncu zime...kar pomeni, da bo severni polarni vrtinec ostal tam kje mora ostal...in vdora hladnega polarnega zraka mogoče tako ne bo. Mogoče, vsi ...prikaži več si tega želimo...saj mraz je najbolj smrtonosen, takoj za obilnimi padavinami in poplavami...mislimo na najboljše!