Svet
4269 ogledov

Adidas zaradi zagrebškega podjetja angažiral detektive

tek
Športno obutev bodo morali uničiti.

Zagrebško podjetje Zhejiang bo moralo uničiti vso športno obutev, ki spominja na Adidas, nemškemu proizvajalcu pa bodo morali povrniti tudi sodne stroške, je ta teden odločilo sodišče.

Športna obutev omenjenega zagrebškega proizvajalca ima sicer štiri črte, vendar sodišče je odločilo, da je obutev po vsemu drugemu spominjala na zaščiteno znamko. Zagrebško podjetje v lasti kitajskih lastnikov se s tem ne strinja in poudarja, da ima obutev napis Boban in da so ugled in zaupanje trga dobili zaradi "karakterja", ki se razlikuje od ostalih. Poudarili so tudi, da črte niso dominante pri celotnem izgledu športne obutve.

V Adidasu navajajo, da so že leta 2014 dobili informacije o tem, da podjetje prodaja športno obutev s štirimi paralelnimi črtami na bočni strani obutve. Spor so skušali rešiti mimo sodišča, a to ni bilo možno. Še več, v Zagrebu so asortiman obutve, ki spominja na Adidasovo, še razširili.

Nemci so med drugim aganžirali tudi detektivsko agencijo, ki je kupovala sporne primerke obutve.

Sodišče je med drugim svojo odločitev podkrepilo z besedami, da ne gre zanemariti podobnosti med črtami, ki so iste debeline, iste barve, na istem mestu obutve, razlikuje se le njihovo število.

V Zagrebu bodo tako morali uničiti vso sporno obutev, Nemcem pa plačati še sodne stroške.

Adidas Neprimerno Šport Adidas moral umakniti 'seksualne' majice Marcelo Real Madrid Vam je všeč? Šport Real Madrid ima dres iz smeti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Willamesa
    Willamesa 00:55 16.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com