Svet
21 ogledov

Al Džazira Balkan po poti Pink.si?

al jazeera Reuters
Na Balkan prihaja Al Džazira Balkan, kar bo zanimivo videti glede na razlike v mentaliteti. Spomnimo, kako je na jugu več kot uspešni Pink ne preveč uspešno vstopil v Slovenijo.

Direktor novega TV-programa, Goran Milić, je Al Džaziro Balkan predstavil kot zanimivo za ves Balkan. Že ob predstaviti te nove televizijske postaje pa se je postavilo vprašanje o uskladitvi precej različnih uredniških politik na Balkanu, predvsem v Srbiji, BiH in na Hrvaškem, zaradi nezaceljenih ran iz 90. let prejšnjega stoletja.

Potegavščina naše mentalitete

V sklopu razpisa za srbske novinarje je bilo vprašanje o neodvisnosti Kosova: Katere mednarodno-pravne temelje vidite za neodvisnost Kosova? "Če je v življenjepisu tega človeka pisalo, da je pravnik in specializiran za mednarodno pravo, nas je zanimal njegov način razmišljanja, in to ni vprašanje za ljudi iz Srbije," odgovarja Milić in poudarja, da niti iz BiH nihče potemtakem ne bi dobil dela, saj niti ta država Kosova ne priznava. "To je tipična potegavščina, nastala na osnovi naše mentalitete."

Povsod je najhujše

Vsi v Srbiji, BiH in na Hrvaškem so prepričani, da je pri njih najhujše. "Al Džazira bo pokazala, kako stvari stojijo," je poudaril Milić in dodal, da je korektno, da obstaja program, ki bo lahko primerjal, hkrati pa ponujal novice iz sveta. Centralni studio Al Džazire Balkan je v Sarajevu "izključno zaradi kontaktov posameznikov iz BiH z ljudmi v Al Džaziri. Pa tudi ocene so pokazale, da lahko v Sarajevu najcenejše ustvarimo, kar potrebujemo," je odgovoril Milić.

Velike možnosti novih delovnih mest

Govoric o visokih plačah Milić ni želel komentirati: "Dve stvari sta pomembni - plače so redne in stabilne. Druga prednost so interni razpisi, da tisti, ki želijo, gredo delat kot, recimo, producenti Al Džazire v Riu de Janeiru." Imajo velike možnosti, je zaključil Milić.

Komentarjev 2
  • privat 21:51 12.julij 2011.

    ti pa veš ??majmun...?'

  • recesija 16:57 12.julij 2011.

    Nova islamska propaganda na Balkanu?