Svet
15 ogledov

Al Kaida po spletu išče brate

Al Kaida se je tokrat za finančna sredstva obrnila na turške muslimane. Žurnal24 main
Teroristična skupina Al Kaida na Arabskem polotoku je začela na internetu objavljati oglase, v katerih ponuja urjenje za samomorilske napadalce, ki bi bili pripravljeni izvesti bombne napade na ZDA, Izrael in Francijo.

Oglasi se pojavljajo na različnih džihadističnih spletnih forumih, v njih pa teroristična organizacija s sedežem v Jemnu išče prostovoljce, ki se želijo udeležiti posebnega urjenja in nato izvesti samomorilske bombne napade. Zainteresirani se morajo morebitnim bodočim "delodajalcem" javiti po elektronski pošti in pri tem navesti svoje dosedanje izkušnje ter predlagati tarče, ki bi jih bilo vredno napasti.

Kot piše v enem od oglasov, iščejo brate, ki želijo izvajati operacije s ciljem pobiti sovražnike islama. Identiteta napadenih mora biti "ameriška, izraelska, francoska ali britanska". Kot še piše, postaja "individualni džihad" oziroma "samotni volk", ko en sam napadalec izvede celotno džihadistično operacijo, vse bolj razširjen in uveljavljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.