Svet
57689 ogledov

Ameriški obveščevalci: To se dogaja s Putinovim zdravjem

Novice: Ameriški obveščevalci: To se dogaja s Putinovim zdravjem. Vladimir Putin Epa
Že dlje časa se ugiba o zdravstvenem stanju ruskega predsednika. Ameriški obveščevalci objavili novo poročilo.

Ugibanja o zdravstvenem stanju ruskega predsednika Vladimirja Putina krožijo že dlje časa; med drugim se je ugibalo, ali ima raka, težave s ščitnico ali celo Parkinsonovo bolezen. V novem poročilu ameriških obveščevalcev je objavljeno, da se je 69-letni ruski predsednik Vladimir Putin aprila zdravil zaradi raka. Newsweeku so to potrdili trije visokorangirani viri pri obveščevalnih službah. 

V poročilu je med drugim navedeno tudi, da je Putin paranoičen glede svojega obstanka na oblasti, pa tudi glede stanja vojaške operacije v Ukrajini. Ameriški obveščevalci trdijo tudi, da je marca prišlo do poskusa atentata na Putina. 

Rusija: Na škodi bodo predvsem evropski potrošniki

Ruske oblasti so medtem danes opozorile, da bodo po uvedbi delnega embarga na rusko nafto zaradi vojne v Ukrajini trpeli zlasti evropski potrošniki. "Zaradi teh odločitev bodo trpeli predvsem evropski potrošniki, v Evropski uniji pa se lahko pojavi velik primanjkljaj naftnih proizvodov," je po poročanju STA opozoril podpredsednik ruske vlade Aleksander Novak.

Po njegovih besedah se bo trg na sankcije EU prilagodil v šestih do osmih mesecih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija pa medtem že načrtuje povečanje proizvodnje nafte po padcu v marcu in aprilu. "Maja smo že delno obnovili proizvodnjo. Junija bo okrevanje še večje," je še dejal.

Dodatne sankcije

Sankcije zoper Rusijo se medtem krepijo. Danes so stalni predstavniki držav članic pri EU dogovor o šestem svežnju sankcij in embargu dosegli še na tehnični ravni. Članice imajo do petka čas, da po pisnem postopku potrdijo sankcije.

EU bo v okviru šestega svežnja sankcij iz mednarodnega sistema za izmenjavo finančnih podatkov Swift izključila še tri ruske in eno belorusko banko, tudi največjo rusko banko Sberbank. Poleg tega bodo v EU prepovedali oddajanje še trem ruskim državnim televizijam.

Ukrajina vojna Vojna v Ukrajini Svet "Dokler bo tako, bo iskanje poti iz krize nemogoče" Roman Abramovič Svet Abramovič zaradi sprejetih sankcij vložil tožbo zoper EU

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 40
  • Avatar Wolf Wolfman
    wolf37 07:57 07.junij 2022.

    CIA je že tokrat lagala in sedaj spet, vse to da bi deskreditiral Putina. Moraš bit mentalno prizadet, da jim verjameš.

  • Burja 07:58 03.junij 2022.

    Zanimivo, ni državnika v tem svetu, ki bi znal povezati celo človeštvo.Sami mali diktatorčki, od katerih ostaja samo uničenje, tudi ta bo ostal v spominu kot nepomembnež na lestvici humanosti.

  • Avatar Leon
    Leon 07:32 03.junij 2022.

    Si pozabil na balkansko morijo ? Ostale so žrtve .