Svet
3046 ogledov

Apple bo svoje zveste uporabnike prisilil k spremembi

Apple polnilec
Apple bo pri prihodnjih iphonih očitno naredil enega največjih prelomov s tradicijo, ki so ga ločevali od "raje".

Če gre verjeti šušljanju v verigi dobaviteljev, potem bodo pri Applu (znova) spremenili priključek za napajanje iphonov. Tokrat ga bodo sploh prvič v zgodovini uskladili s standardi, ki veljajo za pametne naprave vseh ostalih proizvajalcev, saj bodo iphoni dobili USB-C priključek. O tem prehodu se je govorilo že dolgo, a so pri Applu vztrajno zanikali, da imajo kaj takšnega v mislih.

Očitno pa se pri dobaviteljih na zahteve Appla že pripravljajo ... Vest o tem so prvi zapisali na dobaviteljskem blogu Macotakara, ki se je doslej v podobnih napovedih izkazal za zelo zanesljivega. 

Ali bo novi priključek prvič nadomestil sedanji "lightning" vhod že ob letošnji osvežitvi palete, še ni jasno. Gotovo pa je, da bodo najbolj vztrajni lastniki iphonov po letu 2012, ko so morali takratne 30-pinske zamenjati za 8-pinske lightning kable, sedaj še drugič metati kable v smeti. Gotovo pa bo zelo dobrodošel (in poceni) prehod na standard, ki ga uporabljajo tudi vsi ostali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.