Svet
1270 ogledov

Aretirali Slovenca, ki so ga iskali z evropsko tiralico

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Pred tremi leti je zbežal iz zapora v Nemčiji.

Na avstrijskem Koroškem so v sredo aretirali 37-letnega slovenskega državljana, ki mu je pred tremi leti uspelo pobegniti iz zapora v Nemčiji, je danes sporočila tamkajšnja policija. Odkrili so ga med rutinskim nadzorom v Beljaku. Policija ga je pridržala, ko so ugotovili, da ga iščejo z dvema evropskima nalogoma za prijetje.

Moškega so leta 2009 in 2018 v Nemčiji obsodili na skupno osem let zapora zaradi kriminala, povezanega z drogami. Med izhodom iz zapora za obisk terapije leta 2020 pa mu je uspelo pobegniti iz Nemčije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policija je sporočila, da se je skrival v različnih državah članicah EU, sedaj pa se je skušal preseliti v Beljak in se tam zaposliti, poroča avstrijski portal 5 Minuten. Odkrili so ga med rutinskim nadzorom v Beljaku, nedaleč od Slovenije, in ga predali pravosodnim organom v Celovcu.

Mladen Samardžija Filmska aretacija Svet Kriminalca s slovenskim potnim listom filmsko aretirali, to je odločilo sodišče Policija, aretacija, policisti Pri nas Slovenija Policisti potrkali na vrata 60-letnika, nato niso mogli verjeti svojim očem

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • SlavkoKrizman 18:10 15.december 2023.

    @avtor B.B. kje je ime pa priimek tega gospoda, ki so ga prijeli?

  • Grof 16:58 15.december 2023.

    Nihče Lamutov, bizgec je zabit kot štanga na odpadu, zato se je sam dal na razpolago v golobjem gnezdu, otrok udbašev, tretji rod, ...

  • andrej084 16:01 15.december 2023.

    Ni vsak, ki ima državljanstvo RS tudi Slovenec, tako kot tudi ne postane nilski konj, ki ga pripeljejo v Slovenijo slovenski konj, ampak je še vedno nilski konj. Slovenec je tisti, ki se rodi v Sloveniji, pa še ti se ...prikaži več velikokrat nimajo za Slovence, če so potomci drugih narodov.