Svet
4611 ogledov

Aretirali voznika, ki je pristal v reki in pustil sopotnika v avtu

Prometna nesreča, avto v vodi, Požega 24sata
Našli voznika, ki je pristal v reki in vozilu pustil sopotnika.

Našli in prijeli so 37-letnika, ki je konec tedna s hondo pristal v reki Veličanki pri Požegi, nato pa skušal prikriti prometno nesrečo. Našli so ga, kot je potrdila policija, okoli 12.30 v okolici Radovancev pri Veliki, prav tako nedaleč od Požege. 37-letnika so prijeli in pripeljali na policijsko postajo, sledi pa nadaljnja kriminalistična preiskava zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve prometne nesreče v cestnem prometu opustitve pomoči.

Po neuradnih podatkih so ga policisti našli, ko je hodil ob lokalni cesti, poroča Index. Takoj so ga prijeli in odpeljali v pripor zaradi kriminalistične preiskave. Na kraju je bilo slišati, da se je te dni skrival po okoliških hišah, poroča N1 in dodaja, da policisti zdaj preverjajo, ali mu je kdo pomagal pri begu. Po prijetju so ga odpeljali na zdravniški pregled, saj je bil v nedeljo udeležen v prometni nesreči.

Sopotnik se je v nesreči huje poškodoval

Nesreča, v kateri je bil udeležen 37-letnik, se je zgodila v nedeljo zjutraj na cesti Požega–Mihaljevac. Po trčenju z VW polom je njegova honda nemške registracije končala v reki Veličanki, nato pa se je za voznikom izgubila vsaka sled. V nesreči se je huje poškodoval 30-letni sopotnik iz honde, moški, ki naj bi ga 37-letnik pobral, ko je štopal ob cestišču.

Rešili so ga vozniki, ki so pripeljali mimo takoj po trčenju. Kako je potekalo reševanje, lahko preberete na tej povezavi.

Voznik VW pola, v katerega je zadela honda, je bil lažje poškodovan. Na požeško-slavonski policijski upravi so takoj potrdili, da vedo, kdo je osumljeni voznik. Gre za aretiranega 37-letnika, ki je bil na začasnem delu v Nemčiji. V nedeljo zjutraj je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče in s prednjim levim delom trčil v 'polo', ki ga je vozil 70-letnik.

Policisti in hrvaška gorska reševalna služba so temeljito pregledali več kot 500 hektarov terena, nato pa zjutraj prejeli informacijo, da je voznik na begu.

Sestra pobeglega voznika našla njegovo nogavico

Ker o 37-letniku več dni ni bilo sledu, se je njegova družina bala, da se je sam huje poškodoval v prometni nesreči. "Videli smo ga na portalu in tam prepoznali avto. Nato smo stopili v stik s policistom, ki je rekel, da sumi, da je bil on," je za RTL Danes povedala storilčeva sestra.

Družina je po nesreči takoj poklicala na njegov mobilni telefon, a je bil ta izklopljen. Babica pravi, da je mladeničeva sestra hodila naokrog in ga klicala, a nič. "Zjutraj, ko je hodila, je ob železniški progi našla nogavico," je povedala babica in dodala, da so prepričani, da gre za njegovo nogavico.

Sopotnik je bil huje poškodovan, a izven življenjske nevarnosti

Sopotnik, ki je bil z njim v avtomobilu, je še vedno v bolnišnici. Je huje telesno poškodovan, vendar njegovo življenje ni ogroženo. "Hospitaliziran je bil na oddelku za travmatologijo, njegovo stanje je stabilno," je povedala zdravnica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.