Svet
11038 ogledov

Avstrijci zaradi Hrvatov vpoklicali specialce

avstrijska policija EPA
Avstrijska policija v velikih pripravah.

Policija na Dunaju bo na ulice poslala večje število specialcev zaradi nogometne tekme Hrvaška : Anglija. Odločitev so sprejeli potem ko so na dunajskem območju Ottakring hrvaški navijači po zmagi reprezentance nad Rusijo povzročili niz incidentov.

Avstrijski mediji pišejo, da je bila dunajska policija presenečena zaradi nacističnih izpadov hrvaških navijačev, zaradi uporabe pirotehnike sta bili poškodovani dve ženski. Eni grozi, da bo izgubila sluh, druga je dobila hujše poškodbe oči.

Poleg tega so meščani vložili 78 prijav zaradi raznih prekrškov, šest se jih nanaša na telesne poškodbe, tri pa na upiranje postopkom policije.

Slavje hrvaških nogometašev po zmagi nad Rusijo Video Šport Noro slavje hrvaških nogometašev, pridružila se jim je predsednica

V Ottakring bodo tako nocoj poslali 350 policistov, med njimi bodo tudi pripadniki specialne enote, je potrdil predstavnik dunajske policije Harald Sörös.

Dodal je, da so policiste podučili glede ustaških simbolov; dunajska policija je napovedala, da bo strogo kaznovala uporabo teh, čeprav ustaški simboli po njihovem zakonu niso prepovedani, kot to denimo velja za nacistične.

Galešnjak v plamenih Šport Hrvaški gasilci objavili resno opozorilo Vida Možnost suspenza Šport Hrvaški nogometaš povzročil mednarodni incident ter razjezil Ruse

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jerneja45 11:21 18.julij 2018.

    Bolano z nogometom vred. Počasi ga bo treba prepovedat, če bo šlo tako naprej. Prav nevaren postaja. Ljudje čisto poblesavijo na tekmah. Res bolano. Rakasto.