Svet
101834 ogledov

Huda nesreča, mrtve še preštevajo, več kot 30 ljudi je v bolnišnici

Prometna nesreča avtobusa
1/3
24sata
Zgodaj zjutraj je pri Slavonskem Brodu prišlo do hude nesreče, v kateri so najmanj tri osebe umrle, več deset je poškodovanih. Po zadnjih neuradnih informacijah 24sata je umrlo kar deset oseb.

Do nesreče je prišlo nekaj pred pol sedmo zjutraj na avtocesti A3 v bližini cestninske postaje Slavonski Brof zahod. "Avtobus makedonskih registrskih oznak je zapeljal s ceste. Tri osebe so umrl, nekaj deset je poškodovanih," je sporočila hrvaška policija. Policija še opravlja ogled nesreče, da bi ugotovili, zakaj je prišlo do nesreče.

Zaradi nesreče je avtocesta med priključkoma Slavonski Brod zahod in vzhod proti Lipovcu zaprta.

Načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Franjo Galić je dejal, da je bil na žalost prisoten na ogledih mnogih huidh nesreč in da je to ena on najhujših, kar jih je videl v svoji karieri. Šlo pa je za avtobus kosovskih registrskih oznak, ki je vozil na redni liniji med Frankfurtom in Prištino. 

Informacij, da naj bi v nesreči umrlo kar osem oseb, Galić ni mogel potriti ne zanikati, dejal je le, da je več mrtvih. Po zadnjih informacijah je umrlo kar deset ljudi, še nekaj pa naj bi jih bilo življenjsko ogroženih. 

Voznik naj bi po prestopu mejnega prehoda Obrežje pol ure počivala, potem pa naj bi se zamenjala. Predvideva se, da je do nesreče prišlo zaradi utrijenosti voznika. Med umrlimi naj bi bil tudi drugi voznik avtobusa, ki v trenutku nesreče ni vozil. 

Spodaj si lahko pogledate izjavo Franja Galića v hrvaščini. 

Več sledi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.