Svet
13 ogledov

Avtomobil bomba ubil 15 in ranil 25 ljudi

Policija je dejala, da se je samomorilski napadalec razstrelil v trenutku, ko je Žurnal24 main
V eksploziji avtomobila bombe na obrobju mesta Pešavar na severozahodu Pakistana je bilo danes ubitih 15 ljudi, 25 pa je bilo ranjenih.

Tarča napada je bil konvoj pakistanskih varnostih sil, so sporočile tamkajšnje oblasti. V napadu so bili ubiti tudi trije otroci, med ranjenimi pa sta dva otroka in ena ženska. Eksplozija je poškodovala več trgovin in avtomobilov. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad nedaleč od polavtonomnega plemenskega območja, kjer imajo svoja oporišča talibani in skupine, povezane s teroristično mrežo Al Kaida, se je zgodil v času, ko se v prestolnici Islamabad mudi britanski premier David Cameron.

Odločnost je beseda dneva

Cameron je izjavil, da je za boj proti terorizmu nujen "odločen in brezkompromisen varnostni odgovor" kot tudi vlaganje v izobraževanje in zmanjšanje stopnje revščine.

"Pakistan je utrpel največje človeške in finančne izgube. Zato smo se odločeni boriti proti grožnji ekstremizma in terorizma z novo močjo in tesnim sodelovanjem z našimi prijatelji," je dejal pakistanski premier Navaz Šarif po srečanju s Cameronom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.