Svet
30 ogledov

Berezovski umrl z obešanjem

Preiskava smrti Borisa Berezovskega Reuters
Ruski tajkun Berezovski umrl zaradi zadušitve med obešanjem. Ni znakov, ki bi nakazovali na nasilno smrt.

Obdukcija je pokazala, da je ruski tajkun Boris Berezovski umrl zaradi zadušitve med obešanjem. Preiskava za zdaj ni pokazala ničesar, kar bi nakazovalo nasilno smrt, zato je najbolj verjetno, da je storil samomor. Uraden vzrok smrti bo znan šele v nekaj tednih, ko se bo preiskava popolnoma zaključila.

Četudi so preiskovalci že na začetku sporočili, da ni nobenih dokazov, da bi bila v smrt Berezovskega "vpletena tretja oseba", so se v medijih pojavila ugibanja o tem, ali ni bil vendarle umorjen.

Atentat na oligarha, ki je spada med večje nasprotnike ruskega predsednika Vladimirja Putina, so namreč načrtovali že pred šestimi leti. Nameravali so ga ustreliti, a so britanski agenti 65-letnika pravočasno opozorili. Takrat je za nekaj časa zapustil Anglijo.

V dolgovih in depresiven

Berezovski je konec tedna umrl na svojem domu v britanskem Surreyju, star 67 let. Ruski mediji so takoj poročali, da si je sam vzel življenje, nekateri pa so domnevali, da bi bila lahko usodna srčna kap.

Njegov odvetnik Aleksander Dobrovinski je takrat dejal, da naj bi bil zadnje čase zelo depresiven in da je prodajal svoje slike. Lani je namreč izgubil sodno bitko z ruskim tajkunom Romanom Abramovičem in je moral pristati na plačilo 56 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.