Svet
65337 ogledov

"Bil je dober kot kruh, ubil ga je zaradi žene"

Vodice Šibenik umor policija 24sata/Pixsell
Na dan prihaja vse več podrobnosti četvornega umora in samomora v Dalmaciji.

V soboto se je v Šibeniku in Vodicah zgodil okruten zločin. Policija je našla truplo podjetnika Branka Koloperja, ki naj bi ubil štiri ljudi, preden si je sodil sam.

Na Ražinah, v bližini Šibenika, naj bi Koloper najprej ustrelil Radojko Donek, njenega moža Maria Doneka in Tonija Šparado.

Donekova je bila stečajna upraviteljica v krizo zapadlega Koloperjevega podjetja Matkol, slednji pa se kot lastnik naj ne bi strinjal z izkilicnimi cenami nepremičnin omenjene firme.

Incident Tragično Svet Znan vzrok streljanja na Hrvaškem?

Zato naj bi se lotil Donekove in njenega moža, pri tem pa naj bi ustrelil še Šparado, direktorja podjetja Sabirač. Kasneje naj bi se morilec odpravil v Vodice in tam ubil izvršnega direktorja podjetja Djelo - Tedija Slamića. Zatem si je sodil sam.

V hrvaških medijih so se že pojavila namigovanja o povezavah med peterico omenjenih. Medtem ko je stična točka zakoncev Donek in Koloperja očitna, naj bi preostala ubita moška v preteklosti prav tako delala z domnevnim morilcem.

"Poznal sem Tedija in zakonca Donek. To so bili dobri, korektni sosedi. Radojkin soprog je bil izvrsten človek, borec v osamosvojitveni vojni. Bil je moj prijatelj. Človek je bil boljši od kruha. Vseh mi je žal, najbolj pa njega, ki je bil kolateralna žrtev. On s celo situacijo ni imel veze, sploh ni bil v istem poslu kot žena. Na Ražinah je bil le kot spremljevalcec žene," je za 24sata povedal eden od sosedov družine Donek.

"Poznal sem tudi Slamića. Pozvala sva se od otroških dni, poznal sem tudi očeta. Oče je bil polkovnik v vojski. Tedi je bil dober človek, on ni bil za sumljive posle. Mislim, da mu njegova etika in vzgoja tega ne bi dopustili," je dodal omenjeni sosed umorjenih.

Vodice umor sveče | Avtor: 24sata/Pixsell 24sata/Pixsell

Hrvaški mediji so našli tudi človeka, ki je poznal domnevnega morilca. "Bil je povsem normalen človek. Odprl je firmo v svoji hiši, imel je pekarno (na spodnji fotografiji). Moral bi ostati pri tem, on pa je širil posel. Zapadel je v dolgove in zato so mu hoteli vzeti premoženje. V glavi mu je počilo. To poči tako, kot da bi te usmerjal hudič. To pride samo od sebe. Sam to dobro vem, ker sem sam doživel podoben pretres in nato dve leti prebil v zaporu," je povedal Koloperjev znanec. 

pekarna Šibenik umor | Avtor: 24sata/Pixsell 24sata/Pixsell

Komentarjev 5
  • Johny 11:12 01.februar 2021.

    Če prebereš komentarje na 24sata, presenetljivo ugotoviš da več kot 95% vseh komentatorjev podpira morilca...

  • sam1 10:56 01.februar 2021.

    Kar precej "poštenih in uglednih" stečajnih upraviteljev je zarubljene nepremičnine prodalo precej pod realno vrednostjo,še posebej,ko so vrgli oko na njih njihovi znanci in prijatelji,pa tudi sami so bili deležni dobrih %%%%. Zastonj sigurno človek ni naredil takšnega koraka.....

  • Avatar Leon
    Leon 08:46 01.februar 2021.

    Žal,ko odpove pravna država nastopi čas terorja .