Svet
2905 ogledov

Bivša ministrica, ki je plesala s Putinom, se seli v Rusijo

Poroka avstrijske zunanje ministrice Karin Kneissl Epa
Nekdanja avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl, ki je na svoji poroki plesala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, se seli v Putinovo rojstno mesto Sankt Peterburg

Nekdanja avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl se seli v Sankt Peterburg, kjer bo vodila think tank, ki ga je ustanovila, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. "Sem soustanoviteljica centra GORKI in ga tudi vodim. Ker je tam veliko dela in zahteva veliko pozornosti ... sem se odločila preseliti v Sankt Peterburg," je pojasnila ob robu vzhodnega gospodarskega foruma v Vladivostoku za rusko tiskovno agencijo Tass.

Po poročanju agencije APA napoved nekdanje ministrice ni presenetljiva. Že junija je namreč ob robu Mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu dejala, da resno razmišlja o selitvi v Rusijo, da pa ni pripravljena prevzeti ruskega državljanstva.

Center GORKI je bil ustanovljen marca, njegov cilj pa je pripraviti objektivno analizo za iskanje rešitev za cilje ruske politike, piše na spletni strani think tanka. Po pisanju bruseljskega spletnega biltena Politico je GORKI povezan z državno univerzo v Sankt Peterburgu, kjer je Putin v 70. letih prejšnjega stoletja študiral pravo.

Označuje se za politično begunko

Kneissl iz vrst avstrijskih svobodnjakov (FPÖ) je bila vodja avstrijske diplomacije med letoma 2017 in 2019. Sama sebe označuje za politično begunko in trdi, da zanjo v Avstriji velja "dejanska prepoved dela". V zadnjem času je po navedbah agencije APA živela v Franciji in Libanonu, zadnje mesece pa je veliko časa preživela v Rusiji.

Zaradi tesnih vezi z ruskim predsednikom, ki se je leta 2018 udeležil njene poroke na avstrijskem Štajerskem - spomnimo, na poroki sta skupaj tudi zaplesala -, in zaradi nedavnega dopustovanja v Rusiji je bila deležna kritik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Grof 18:44 13.september 2023.

    Jernej, očisti si nohte, morda od tega zaudarjaš, ….

  • Jernej65 10:27 13.september 2023.

    Neonacistka se seli v Rusijo k svojemu morilskemu, naci Putlerju. Nacisti se že zbirajo.

  • Avatar Syn
    Syn 10:15 13.september 2023.

    Lepo, lepo. St.Petersburg je zelo lepo mesto. Sam še nisem bil tam čeprav živim v sosednji državi, sem pa slišal od ljudi ki so bili tam. Cene so pač malo navite, ampak ok. Se da tam lepo živet.