Svet
17 ogledov

Bolj kot poroka jih zanima lepo vreme

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Vzdušje pred kraljevo poroko je praznično, nam je povedala Slovenka Manca Vitorino, ki živi v Londonu. Dodaja pa, da večino Britancev bolj zanima vreme.

"Glede na to, da je velika večina Britancev ta teden na dopustu in je vreme poletno, je vzdušje počitniško, praznično. Povsod te spremljajo britanske zastave, praznične ponudbe in turistični spominki z bodočima zakoncema," nam je povedala Manca Vitorino, Slovenka, ki živi v Londonu in dela kot novinarka pri Reed Business Information.

V petek bodo Britanci dočakali težko pričakovano poroko princa Williama in Kate. A Manca pravi, da se o poroki v glavnem govori predvsem v medijih. "Dnevne novice in časopisi praktično ne poročajo o ničemer drugem, večina Londončanov pa se ukvarja s tem, kako čim bolje izkoristiti lepo vreme in proste dni."

manca vitorino | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po njenem mnenju "večino ljudi fascinira Katina zgodba in dejstvo, da je običajno dekle, ki prej ni bilo del kraljevega kroga. Vsekakor pa je velik del "evforije" in priljubljenosti dejstvo, da je Diana za seboj pustila praznino, ki jo bo Kate, po zadnjih mesecih sodeč, lahko uspešno zapolnila. Vse kaže, da ima tudi ona čut za ljudi, tako kot ga je imela Diana in ga ima tudi princ William". Sama posebnih varnostnih ukrepov v centru Londona ni opazila. Kot pravi, je zaradi stalnih terorističnih groženj varnost tako ali tako vseskozi poostrena.

V Londonu bo seveda v času poroke tudi več Slovencev. Velikega navala na poroko kraljevega para pa vseeno očitno ne gre pričakovati. V turističnih agencijah Intelekta in Relax posebnih aranžmajev za ogled Londona v času poroke niso pripravili, prav tako niso zaznali povečanega povpraševanja za potovanja na tej destinaciji. V Kompasu so nam povedali, da je v Londonu sicer več skupin slovenskih turistov kot ponavadi, a to bolj kot poroki pripisujejo razporeditvi dela prostih dni čez velikonočne in prvomajske praznike. Nekateri njihovi gostje so sicer želeli prisostvovati poročnemu slavju, a si bodo lahko ogledali le del sporeda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.