Svet
16 ogledov

Bomba v obliki igrače ubila šest otrok

Pakistan otroci cepljenje EPA
Na severozahodu Pakistana je bilo danes ubitih najmanj šest otrok, ko je eksplodirala bomba v obliki igrače, je sporočila lokalna policija. Umrli so otroci od štirih do desetih let.

Policijski uradnik Tadž Mohamed Han je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil, da je bilo v pokrajini Hiber-Pahtunhva v eksploziji bombe, ki je bila zakrita v igrači z obliko ptice, ubitih pet dečkov in ena deklica. Trije dečki in deklica naj bi bili bratje in sestra, preostala fanta pa naj bi bila njihova bratranca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pakistanski skrajneži vse pogosteje uporabljajo tako imenovane "igrače bombe" za napade na varnostne sile v severnih provincah, a so žrtve tovrstnih napadov pogosto ženske in otroci.

V zadnjem tednu več kot sto mrtvih

Smrti otrok pa so le del novega vala nasilja, ki zadnje dni pretresa Pakistan in ki je v zadnjem tednu zahteval več kot sto življenj. V mestu Pešavar na severu države sta danes strelca na motorju ustrelila in ubila policista, ki je varoval hindujski tempelj. V ločenem napadu v Karačiju pa je bilo danes ponoči ubitih še šest policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.