Svet
14 ogledov

Bombna eksplozija v Berlinu

Berlin tw
Policija še ugotavlja, ali je bil eksploziv v avtomobilu podtaknjen ali je šlo za avtomobil bombo.

V eksploziji v središču Berlina je bila ubita ena oseba. Eksplozijo naj bi povzročila bomba, policija pa ugotavlja, ali je bila nameščena na ali v avtomobilu.

Življenje je izgubil voznik avtomobila, 43-letni moški s kriminalno preteklostjo, za katerega po podatkih policije še ni jasno, ali je bil tudi tarča napada.

"Moški je vozil avtomobil znamke Volkswagen Passat, ko je prišlo do eksplozije," je povedal Carsten Müller, tiskovni predstavnik policije. 

Po poročanju nemškega Spiegla ima moški kriminalno preteklost povezano s preprodajo drog. 

Ni indicev, da gre za teroristični napad

Avto je po podatkih The Associated Press eksplodiral okoli osme zjutraj, med vožnjo skozi Charlottenburg, v zahodnem delu Berlina. Strokovnjaki za eksploziv preiskujejo območje. Prebivalcem so naročili, naj ostanejo doma in naj imajo okna stanovanj zaprta

Po dosedanjih podatkih ni indicev, ki bi dokazovali, da gre za teroristični napad. 

Požig avtomobilov pred petimi leti

Pred približno petimi leti je prišlo v Berlinu do serije eksplozij avtomobilov, ki so se začele v Charlottenburgu in se od tam razširile na druge predele mesta. 

Oblasti so dejanja požiga najmanj 50 avtomobilov v enem tednu avgusta 2011 označili kot "politično motivirano".  

Komentarjev 10
  • asmas 05:53 16.marec 2016.

    najprej morajo nemci povedati kdo je žrtev (lahko je neki šef v nekem podjetju) šele potem bomo ugibali kda ga je oz če se je sam.Pred leti ,ko sem bil zaposlen v neki firmi me je en izmed nadrejenih stalno ...prikaži več jebal v glavo.Tako sem bil razkurjen,da bi ga najraje "pospravil"no pametnejši odneha in sem dal odpoved.Kasneje sem opazil,da je na zavodu in išče šiht.Imam firmo in me je tip prosil da ga zaposlim.REekel sem mu ,da raje zaprem kot pa zaposlim njega.točno je vedel."Vse se vrača vse se plača"po mojem je ta umrli tudi "plačal"

  • Žurnalček 18:42 15.marec 2016.

    Kaj pa je to važno kako je bomba podtaknjena ! Važen je samo , da je ANGELI počilo pod ritjo , najprej na volitvah, pol pa še zares ! Kdo je tu podtaknil , jaz pravim Muslići zaradi sovraštva do ...prikaži večo njih , , sem pa tudi skeptik , ker gre lahko za proslavo desnice na volitvah . Vsekakor gre pa explozija v korist desnice !

  • alojzr 16:57 15.marec 2016.

    Do zdaj so bili avtomobili bombe in "prvorazredna" teroristična dejanja domena arabskega in afriškega sveta. Zdaj pa Pariz, Bruselj, Berlin... Lepe stvari smo uvozili v Evropo. Ampak ni krize, vir šafen das. Ima mesta za sve.